De Jaguar I-Pace is Auto van het Jaar 2019

De 100% elektrische Jaguar I-PACE sleepte de Europese titel van “Car of the Year 2019” in de wacht. Het is de eerste keer dat een Jaguar deze titel wint.

De jury van de trofee van de Europese Auto van het jaar bestaat uit 60 journalisten uit 23 landen. De prijs bekijkt de innoverende techniek, design, prestaties, efficiëntie en verhouding prijs-kwaliteit van het model.

De elektrische SUV van Jaguar gaat zes andere finalisten vooraf, de Alpine A110, de Citroën C5 Aircross, de Ford Focus, de Kia Ceed, de Mercedes-Benz A-Klasse en de Peugeot 508. Bovendien was hij het enige voertuig op de lijst dat nul gram CO2 uitstoot.

De in het Verenigd Koninkrijk bedacht en ontwikkelde Jaguar I-PACE kent en mooi commercieel succes, met op 31 januari meer dan 8000 verkochte modellen wereldwijd, waarvan 75% in Europa.

De I-PACE kreeg 55 internationale onderscheidingen sinds zijn presentatie een jaar geleden, waaronder die van Auto van het Jaar in Duitsland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk, EV van het jaar in het magazine BBC TopGear, ecologische wagen van het jaar in China en de prijs ECOBEST van Autobest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *