D’Ieteren Automotive op kop in de verkoop van EV’s

D’Ieteren Automotive is op kop in België in de verkoop van 100% elektrische modellen met een marktaandeel van 24,5% en 3.670 ingeschreven voertuigen.

De modellen die dit succes hebben mogelijk gemaakt zijn voornamelijk de Audi e-tron (1.253 ingeschreven exemplaren), de recente ID.3 van Volkswagen (953) en de Porsche Taycan (806). De Volkswagens eGolf en e-up!, de ŠKODA CITIGO en de SEAT Mii vervolledigen het rijtje.

Dit jaar

Talrijke nieuwe volledig elektrische voertuigen, gebouwd op het modulaire platform MEB, zullen nog dit jaar hun intrede doen op onze markt en deze goede resultaten de hoogte induwen. Audi zal dit jaar de Q4 e-tron en de Q4 e-tron Sportback lanceren, CUPRA zal de el-Born in de markt zetten en ŠKODA zal aan zijn klanten de ENYAQ iV voorstellen. Volkswagen zal de ID.4 lanceren.

EDI

In België zet D’Ieteren Automotive de ontwikkeling van het laadpalennetwerk verder dankzij EDI dat een volledige dienstverlening aanbiedt: laadpalen voor thuis of op het bedrijf, herlaadkaarten die toegang geven tot het grootste openbare laadpalennetwerk in Europa in meer dan 25 landen. Zonder hierbij de doorlichting, de installatie, het onderhoud en het applicatiebeheer EDI Charging te vergeten.

Investering van 35 miljard

Volkswagen-groep was de eerste automobielgroep die ernaar streeft om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. In die tijdspanne plant de groep ongeveer 35 miljard euro te investeren in elektrische mobiliteit en zo’n extra 11 miljard in de hybridisatie van zijn modellenportfolio. Tegen 2030 wil de groep zo’n 26 miljoen elektrische voertuigen met batterij verkopen.

Het bericht D’Ieteren Automotive op kop in de verkoop van EV’s verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *