Filip Rylant (Traxio) : “Er werd al aan alle eisen voldaan in onze showrooms”

Na afloop van de persconferentie van het Overlegcomité hebben we contact opgenomen met Filip Rylant, woordvoerder van Traxio, de federatie die de belangen van de dealers, garagehouders en fietsers verdedigt.

De open brief die gisteren aan ministers en deskundigen werd verspreid om te vragen de showrooms voor iedereen te openen, werd gehoord: alle niet-essentiële bedrijven (behalve de contactberoepen) zullen deze dinsdag 1 december hun deuren openen.

Filip Rylant is tevreden met de beslissing om niet-essentiële winkels te heropenen.

(Her)lees:

Overlegcomité: showrooms mogen weer open voor iedereen, maar …

“We zijn blij omdat we zien dat het voor kopers cruciaal is om het product, de afwerking, de kleur… in de laatste fase van de aankoop te zien”, bevestigt hij. “Tijdens de eerste golf heeft onze sector strikte protocollen opgesteld. Deze zijn ondertussen ook al bijgewerkt. In feite waren alle maatregelen al aanwezig in de showrooms: de stromen worden gecontroleerd; er is geen ruimtegebrek; er is desinfectiemateriaal beschikbaar…”.

Traxio’s woordvoerder gaat verder: “De autoriteiten stellen terecht strenge eisen, maar wij blijven het benadrukken: in onze showrooms wordt aan deze eisen voldaan. De sluiting heeft economische schade veroorzaakt. Na een goede maand september waren de inschrijvingen al in oktober gedaald. En dat ging door tot in november. Aan het einde van het jaar zullen we te maken krijgen met een daling van de inschrijvingen van ongeveer 24%. »

Het bericht Filip Rylant (Traxio) : “Er werd al aan alle eisen voldaan in onze showrooms” verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *