Jesco en Mercedes-Benz Retail gaan samenwerken rond rijopleiding elektrische en hybride wagens

Dankzij een partnership met Mercedes-Benz Retail breidt Jesco zijn stageaanbod uit. Door doelgerichte rijvaardigheidstrainingen met elektrische en hybride wagens, leren deelnemers bewust omgaan met het specifieke rijgedrag van deze voertuigen.

Onder meer de andere gewichtsverdeling en de geoptimaliseerde remeigenschappen worden extra onder de aandacht gebracht in de stages. Het vernieuwde Mercedes-Benz wagenpark van Jesco bevat nu alle types voertuigen om chauffeurs van personen- en bestelwagens veiliger te leren deelnemen aan het verkeer.

Bewuste chauffeurs in veilige auto’s

Voor Jesco was het cruciaal om voor hun rijopleidingen een partner te vinden die uitgesproken investeert in het ontwerpen en produceren van betere, duurzame en veilige wagens. Om de risico’s in het verkeer te doen dalen, volstaat het immers niet om alleen de voertuigen veiliger te maken; ook de vaardigheden en het gedrag van de bestuurders leveren een substantiële bijdrage. Tijdens de stages, gegeven door een team van experten, ligt de focus dan ook op veilig en verantwoord rijden.

Een andere balans, ander rijgedrag

Elektrische en hybride wagens hebben een andere gewichtsbalans. Bij de plaatsing van de batterijen wordt gezocht naar de ideale positie in functie van het zwaartepunt van de wagen. Anders ook dan bij een klassieke wagen, hebben full-electric auto’s bijvoorbeeld geen centrale motor. Genoeg redenen voor een team van ervaren rijschool instructeurs om deze specifieke rijeigenschappen te bestuderen en te verwerken in de nieuwe opleidingsprogramma’s.

Het bericht Jesco en Mercedes-Benz Retail gaan samenwerken rond rijopleiding elektrische en hybride wagens verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *