Naast auto’s, biedt KBC Autolease ook online tweedehandsfietsen aan

Niet alle leasewagens worden aan het einde van hun termijn aan professionele opkopers verkocht. KBC Autolease bijvoorbeeld kiest ervoor om de beste exemplaren zelf op de particuliere tweedehandsmarkt aan te bieden. Het doet dat via zijn showroom in Londerzeel én zijn recent vernieuwde online etalage. Ook leasefietsen worden sinds kort via die weg aan de man gebracht.

Elk jaar leveren zo’n 12.000 bestuurders hun leasewagen terug in bij KBC Autolease. Het merendeel van die einde-contract-wagens krijgt na een grondige inspectie een tweede leven, vaak op de internationale markt, maar deels ook in België. Dat vertelt Sabine Ryckebusch, Hoofd Remarketing van KBC Autolease: “Uit de vele wagens die we binnen krijgen, pikken we er de beste exemplaren uit om in onze showroom te verkopen. Het gaat vooral om premiumwagens met een beperkt aantal kilometers die gedurende de volledige looptijd van het contract geen of weinig schade hebben geleden.”

Foto’s geven realistisch beeld van wagens

De geselecteerde wagens komen in de showroom in Londerzeel terecht, waar particulieren ze kunnen bekijken en testen. Kennismaken met het aanbod kan ook via het recent vernieuwde platform https://carsales.autolease.kbc.com.

“Alle details over de wagens, inclusief kilometerstanden en opties, staan er uitgebreid beschreven”, zegt Sabine Ryckebusch. “De vele foto’s, zowel van de buiten- als de binnenkant van de wagens, maken dat potentiële kopers een zeer realistisch beeld krijgen.” Ook interessant is de integratie met de KBC Bank-tool, waarmee potentiële kopers in enkele kliks de financieringsmogelijkheden van de eventuele aankoop kennen.

Ook fietsen te koop

Sinds de herlancering van het platform neemt KBC Autolease naast wagens ook fietsen in het aanbod op. Drie jaar geleden was KBC Autolease een van de eerste leasefirma’s in ons land die met een formule voor fietsleasing startte. Daarmee speelde het in op de groeiende populariteit van de fiets onder werknemers.

“In de voorbije jaren grepen meer dan 18.000 werknemers hun kans om tegen een fiscaal gunstig tarief de fiets van hun dromen te leasen”, zegt Sabine Ryckebusch.

De eerste fietsen bereiken intussen het einde van de leasetermijn en keren nu terug naar KBC Autolease. Na een grondige controle én een onderhoudsbeurt biedt KBC Autolease deze nu op de particuliere markt aan. In het assortiment zitten zowel klassieke (elektrische) stadsfietsen, als koers-, vouw- en bakfietsen.

“Altijd gaat het om zeer goed uitgeruste modellen,” zegt Sabine Ryckebusch, “vaak ook van duurdere merken. Reken maar dat ons aanbod tweedehandsfietsen de komende jaren fors zal stijgen.” Zowel op de fietsen als op de wagens geeft KBC Autolease twaalf maanden garantie.

Het bericht Naast auto’s, biedt KBC Autolease ook online tweedehandsfietsen aan verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *