Overlegcomité: showrooms mogen weer open voor iedereen, maar …

Tijdens de vergadering van het Overlegcomité, die deze vrijdagmiddag plaatsvond, werd besloten om op dinsdag 1 december de niet-essentiële winkels te heropenen.

Het was al bekend dat de showrooms van dealers en fietsenzaken, evenals de carwashbedrijven, onder bepaalde voorwaarden professionals mochten ontvangen (BTW-plichtigen en vrije beroepen). De werkplaatsen zijn altijd open gebleven sinds het begin van de tweede lockdown, evenwel met een daling van de activiteit.

Vanaf 1 december mogen deze zaken dus weer de deuren openen voor het grote publiek.

Praktische voorwaarden

Zoals reeds het geval was bij de versoepelingen aan het eind van de eerste lockdown in mei, zal slechts één persoon per gezin gedurende maximaal 30 minuten in de winkel/showroom worden toegelaten. Wat betreft het aantal klanten dat tegelijkertijd wordt toegelaten, is de norm van één klant per 10 vierkante meter bepaald. Het is de verantwoordelijke van de winkel/zaak die instaat voor het beheer van eventuele wachtrijen buiten hun winkel/showroom. Desinfecterende gel zal beschikbaar moeten worden gesteld en natuurlijk blijft het dragen van maskers verplicht.

Winkels met een oppervlakte van minder dan 20 m² laten maximaal 2 klanten tegelijk toe, mits respecteren van de afstandsregels.

Grote winkels van meer dan 400 m² dienen verplicht een toegangscontrole te voorzien.

De verzuchtingen van de automobiel- en mobiliteitssector werden dan toch gehoord. De drie sectorfederaties Traxio, Renta en Febiac hadden gisteren een open brief gestuurd naar de ministers en de deskundigen van het Overlegcomité. “Onze sectoriële protocollen worden toegepast. Onze ondernemers en klanten zijn voorzichtig en houden zich aan alle hygiënemaatregelen”. De regels voor social distancing worden te allen tijde gerespecteerd en indien nodig kan er ook op afspraak gewerkt worden.

Nu is het wachten op het ministerieel besluit om alle details te kennen.

Het bericht Overlegcomité: showrooms mogen weer open voor iedereen, maar … verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *