Roland D’Ieteren overleden

Roland D’Ieteren (°1942), tot 2017 voorzitter van D’Ieteren en al de zesde generatie aan het hoofd van de familiale onderneming, is overleden. Hij werd 78 jaar oud.

In 2017 droeg Roland D’Ieteren het voorzitterschap van de raad van bestuur van het (deels) beursgenoteerde D’Ieteren over aan zijn enige zoon Nicolas, die ook vandaag nog voorzitter is. Hij stond tot dan aan het hoofd van de invoerder van Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche, Bentley, Bugatti en Lamborghini. De D’Ieteren-groep is ook eigenaar van Carglass-moederbedrijf Belron en van het Italiaanse lederwarenmerk Moleskine. Vroeger had het ook autoverhuurbedrijf Avis Europe in portefeuille, maar dat werd verkocht, waardoor de groep op een flinke berg geld zit dat geïnvesteerd kan worden.

Roland D’Ieteren werkte vanaf 1972 voor het familiebedrijf na verschillende jaren in onder meer Brazilië voor Volkswagen gewerkt te hebben. Hij stond bekend als een absolute autoliefhebber, had een rol in de oprichting van automuseum Autoworld en bezat zelf een unieke autocollectie in de D’Ieteren Gallery. Als jeugdvriend van de vorig jaar overleden Volkswagen-patriarch Ferdinand Piëch speelde D’Ieteren zo’n vijftien jaar geleden een belangrijke rol bij het openhouden van de toenmalige Volkswagen- en nu Audi-fabriek in Vorst.

Het bericht Roland D’Ieteren overleden verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *