Toyota Yaris, Car of the Year 2021

De Toyota Yaris is « The Car of the Year 2021 ». De prijsuitreiking vond plaats in Genève op maandag 1 maart 2021.

Een jury van 59 autojournalisten uit 22 landen koos de winnaar uit zeven modellen die in de eerste ronde de groep van finalisten haalden. Met het winnen van de trofee « The Car of the Year 2021 » heeft de Toyota Yaris de meest prestigieuze en begeerde prijs in de autowereld sinds 1964 in de wacht gesleept. « Een waardige winnaar in de verkiezing van dit jaar, die terecht zes topconcurrenten versloeg, » merkte de voorzitter van « The Car of the Year « -verkiezing, Frank Janssen, op na de bekendmaking van de resultaten.

Matt Harrison, Executive Vice President, Toyota Motor Europe: « Deze prijs is een grote eer voor Toyota en ik wil de jury bedanken voor haar overweging en erkenning. Tegelijkertijd wil ik mijn erkentelijkheid betuigen voor de passie van onze ontwikkelingsteams in Europa en Japan. Dit is de beste Yaris die tot nu toe geproduceerd is en, zoals Akio Toyoda het bedoeld heeft, zorgt hij nu al voor een glimlach bij onze klanten. »

De verkiezing van dit jaar vond plaats onder bijzondere omstandigheden. Net als in 2020 vond de ceremonie niet plaats als openingsevenement van de persdagen van de Geneva International Motor Show (GIMS), maar werd ze alleen live op internet uitgezonden. En net als vorig jaar deden de organisatoren van « The Car of the Year » een beroep op de knowhow en ervaring van het GIMS-team.

De resultaten van de zeven finalisten voor “The Car of the Year 2021”:

  1. Toyota Yaris:                               266 points
  2. Fiat New 500:                              240 points
  3. Cupra Formentor:                        239 points
  4. Volkswagen ID.3.:                       224 points
  5. Škoda Octavia:                           199 points
  6. Land Rover Defender:                164 points
  7. Citroën C4:                                  143 points

Het bericht Toyota Yaris, Car of the Year 2021 verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *