Vlaanderen en Brussel slaan handen in elkaar laadinfrastructuur

De Vlaamse en Brusselse overheid lanceren samen een projectoproep voor de realisatie van laadinfrastructuur. Overheden en privébedrijven kunnen via het Europese BENEFIC-project subsidies krijgen voor de aanleg van laadpunten voor elektrische voertuigen.

Deze open oproep focust op normale, snel- en ultrasnelladers voor elektrische voertuigen. Tot 20% van de in aanmerking komende investeringskosten kunnen gesubsidieerd worden. De projecten moeten langsheen het TEN-T kernnetwerk in Vlaanderen en/of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest liggen of in de onmiddellijke omgeving ervan. Het trans-Europees vervoers­netwerk bevat Europese snelwegen, stedelijke knooppunten en binnenhavens. In totaal is een budget van 1,6 miljoen euro beschikbaar. Dat is niet alleen voor EV-laadinfrastructuur bestemd maar ook voor walstroominstallaties voor de binnenvaart.

Voor de uitrol van laadinfrastructuur in Vlaanderen kunnen BENEFIC-projecten gebruik maken van locaties beheerd door het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) die binnen het toepassingsgebied vallen.

Het Brussels Gewest vormt een stedelijk knooppunt, waardoor infrastructuur op het volledige grondgebied kan voorgesteld worden, zowel op publiek als privaat (maar publiek toegankelijk) domein. Projectvoorstellen kunnen ingediend worden t.e.m. maandag 12 april 2021. Geselecteerde projecten kunnen uitgevoerd worden t.e.m. 30 september 2022.

Het bericht Vlaanderen en Brussel slaan handen in elkaar laadinfrastructuur verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *