Volvo C40 Recharge: Made in Belgium

De toekomst van Volvo Cars ziet er elektrisch uit, en de nieuwe Volvo C40 Recharge is de meest recente uiting van zijn engagement voor een emissievrije toekomst.

De C40 Recharge heeft alle kenmerken van een SUV, maar dan met een lager, gestroomlijnder design. Hij is gebaseerd op het CMA-voertuigplatform en de eerste Volvo ooit die ontworpen is als volledig elektrische wagen.

Vol inzetten op elektrificatie

Na de lancering van de XC40 Recharge en nu de C40 Recharge zal Volvo Cars de komende jaren verschillende bijkomende elektrische modellen op de markt brengen. Het bedrijf hoopt dat al tegen 2025 de helft van alle verkochte Volvo’s volledig elektrisch zal zijn, en de andere helft hybride. Tegen 2030 moeten dan alle verkochte wagens volledig elektrisch zijn.

“De C40 Recharge is de toekomst van Volvo en de wagen toont waar we naartoe gaan”, aldus Henrik Green, Chief Technology Officer. “Deze volledig elektrische wagen wordt alleen online aangeboden met een handig onderhoudspakket, en hij kan spoedig geleverd worden. Een nieuwe Volvo kopen was nog nooit zo verleidelijk.”

Infotainment op basis van Android

Net als de XC40 Recharge is de C40 Recharge uitgerust met het Android-besturingssysteem. Zo beschikt de klant over geïntegreerde Google-apps en -diensten, zoals Google Maps, Google Assistant en de Google Play Store*.

Superieure connectiviteit is mogelijk dankzij onbeperkte data, en de C40 Recharge wordt op afstand geüpdatet. Op die manier blijft de wagen in de loop van de tijd verbeteren, ook nadat hij de fabriek heeft verlaten.

Twee elektrische motoren

De aandrijving bestaat uit twee elektrische motoren, één op de voor- en één op de achteras, aangedreven door een 78 kWh-accu die snel kan worden opgeladen tot 80 procent in ongeveer 40 minuten*. De geschatte actieradius van 420 km zal naar verwachting op termijn verbeteren via software-updates op afstand.

Alleen online verkrijgbaar

De geheel elektrische C40 Recharge zal dus alleen online verkrijgbaar zijn. In lijn met zijn intentie om het modelaanbod minder complex te maken en in te zetten op aantrekkelijke voorgeselecteerde varianten, heeft Volvo Cars zijn assortiment van de C40 Recharge ingrijpend vereenvoudigd.

Klanten die een nieuwe C40 Recharge kopen, krijgen een handig onderhoudspakket met onder andere onderhoud, garantie, pechverhelping, verzekering en opties voor thuisladen.

Volvo Cars start dit najaar met de productie van de C40 Recharge en zal deze naast de XC40 Recharge bouwen in de productievestiging van Volvo Cars in het Belgische Gent.

Het bericht Volvo C40 Recharge: Made in Belgium verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *