Verrassing: de bedrijfswagen waar de Belgen de voorkeur geven, is niet die waar we aan denken

Dit zijn cijfers gepubliceerd door het Belgische filiaal van Jato Dynamics: over de eerste vier maanden van 2019 zijn de verkopen aan bedrijven (met uitzondering van zelfstandigen en vrije beroepen) met 2,42% gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018.

Precies 102.138 auto’s werden geregistreerd door Belgische bedrijven tussen 1 januari en 30 april 2019. Vorig jaar, op dit moment, waren het er “slechts” 99.721.

De merken die domineren…

We zijn gewend dat Volkswagen de markt domineert. Ook vandaag de dag geldt dit nog steeds, al is het – op dit moment althans – niet de Golf die de rangschikking per model domineert (dat zal u straks lezen). BMW en Mercedes-Benz sluiten het podium voor merken.

Jato becijferde ook de grootste vooruitgang (op het vlak van volumes) op de fleetmarkt.

Tesla heeft duidelijk de toppositie (+189%), dankzij het Model 3 effect. Maar we merken ook een sterke groei bij Dacia (+64,02%), SEAT (+41,25%), Citroën (+17,43%), Volvo (+15,92%) en zelfs Peugeot (+10,13%), Hyundai (+8,34%), Renault (+7,69%) en Ford (+7,68%) op.

Wat betreft het meest verkochte model…

Hier is de top 20 van meest verkochte modellen in de Fleet. De VW Golf staat momenteel op de tweede plaats in de verkoop van het wagenpark per model.

De Golf is ingesloten tussen twee auto’s van Mercedes-Benzs: de C-Klasse op de eerste plaats (en dus de favoriet van de Belgen in de eerste vier maanden van het jaar) en de A-Klasse op de derde plaats. De Renault Clio en Skoda Octavia sluiten de top 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *