Alain Peers (Autovista/Eurotax): “Deze KIA e-Niro is perfect inzetbaar in vloten”

Alain Peers heeft de nodige adelbrieven in de automobielwereld. Voormalig fleet manager bij Volvo en twee keer  verkozen tot FLEET Manager of the Year. Sinds anderhalf jaar is hij  Country Manager Autovista/Eurotax Benelux. We waren dan ook benieuwd naar zijn rij-impressies met de KIA e-Niro.

Autovista Group is een specialist inzake data en inzichten over de restwaardes van wagens en tendenzen in de automotive industrie en dit in 16 landen in Europa. Genoeg objectieve expertise dus, maar daarnaast is Alain Peers ook een echte autoliefhebber: “Reeds vanaf heel jonge leeftijd was ik geïntrigeerd door alles met een motor. Ik reed reeds vanaf mijn 6 jaar met een kleine moto en nadien kwam de liefde voor de auto uiteraard. Het feit dat ik reeds 23 jaar in de automotive actief ben, heeft deze microbe zeker niet verminderd.”

Alain Peers is ook helemaal up to date over wat er vandaag gaande is rond elektrificatie: “Dankzij mijn functie bij Eurotax heb ik het geluk en het privilege om vaak nieuwe wagens te testen en uiteraard komen er de laatste tijd een groot aantal full electric vehicles bij.”

Maar wat vond deze autoliefhebber nu van de KIA e-Niro?

“De acceleraties zijn spectaculair en dan zeker in de sport modus. Daarnaast valt het rijgedrag ondanks het hogere gewicht heel goed mee en ook het comfortniveau is top. Er is meer dan voldoende plaats, ook achteraan. Qua connectiviteit heeft deze e-Niro alles in huis zoals de grote jongens met een mooi overzichtelijk aanraakscherm met alle mogelijke functies. Ook een grote pluim voor de geluidsisolatie en de afwerkingskwaliteit in de wagen, er was geen enkel parasiet geluid te horen.”

Omdat Alain Peers zoals zoveel mensen vandaag van thuis uit werkt, heeft hij niet echt veel kilometers kunnen doen met de e-Niro, maar toch vindt hij het een realistische optie voor zijn verplaatsingsprofiel: “Laden heb ik maar een keer moeten doen, wat op zich al aangeeft dat er niet per se ‘laadstress’ is wanneer je met een EV rijdt. Hoewel ik nu minder kilometers doe omdat ik niet meer alle dagen naar het kantoor in Brussel rij, blijft de 400 km autonomie van de e-Niro ruimschoots voldoende wanneer ik thuis en op het werk kan laden. Ik denk dat teveel mensen zich fixeren op die paar keer per jaar dat ze echt veel kilometers rijden. En ook daar zijn oplossingen voor met snelladers.”

Alain Peers vat zijn testweek met de e-Niro als volgt samen: “Prijs/kwaliteit krijg je hier een heel mooie en degelijke gezinswagen die perfect kan opgenomen worden in de vloten van bedrijven.”

Het bericht Alain Peers (Autovista/Eurotax): “Deze KIA e-Niro is perfect inzetbaar in vloten” verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *