An De Pauw nieuwe CEO Optimile

Optimile, een in Gent gevestigd softwarebedrijf dat verschillende toepassingen op het vlak van mobiliteit aanbiedt, neemt met Ann De Pauw een nieuwe CEO onder de arm. De beslissing kadert in een bredere kapitaalsversterking van het bedrijf.

In het kader van het partnership dat Touring (dat al een vinger in de pap te brokken had bij Optimile) vorig jaar met AG en BNP Paribas Fortis heeft afgesloten, treden nu immers ook de 2 andere partners toe tot het kapitaal van Optimile. Het aandeelhouderschap is voortaan gelijk verdeeld tussen de 3 partners, die ieder over een derde van de aandelen beschikken.

Het bedrijf heeft o.a. een cloudgebaseerd platform ontwikkeld dat verschillende soorten vervoermiddelen met de eindgebruiker verbindt door mobiliteit als een dienst te benaderen (Mobility as a service of MaaS). Gebruikers van dit platform kunnen makkelijk verschillende vervoermiddelen combineren om op de voor hen meest passende manier hun bestemming te bereiken, inclusief voor het in één beweging reserveren en betalen van de verschillende transportmodi. Onder andere Touring gebruikt dit platform reeds voor de EasyWay applicatie.

De kapitaalsversterking gaat dus gepaard met een herschikking van het management van Optimile. De huidige CEO Wim Iliano geeft de fakkel door aan An De Pauw, die in haar carrière bij o.a. Tesla en D’Ieteren een unieke kennis en ervaring heeft opgedaan in de nieuwe mobiliteit en aangesteld wordt als nieuwe CEO vanaf 5 maart 2020.

Het bericht An De Pauw nieuwe CEO Optimile verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *