Arval vervoegt MaaS Alliance

Leasemaatschappij Arval sluit zich aan bij de MaaS Alliance (Mobility-as-a-Service). De MaaS Alliance is een partnerschap dat de nodige basis wil leggen voor de ontwikkeling van een gemeenschappelijke Europese aanpak van het MaaS-systeem: de fusie van verschillende vormen van transportdiensten in een unieke mobiliteitsdienst.

De MaaS Alliance zet zich in voor de implementatie van innovatieve mobiliteitsoplossingen en de creatie van een unieke, open markt in Europa en daarbuiten, die de volledige integratie van het MaaS-systeem mogelijk moet maken. De Alliance telt zo’n 75 leden, waaronder overheidsinstellingen, gevestigde bedrijven en start-ups, maar ook steden die geïntegreerde mobiliteitsoplossingen zoeken. Zo merken we in de lijst ook een aantal Belgische spelers op, zoals de FOD Mobiliteit en Vervoer, de Stad Antwerpen en vervoersmaatschappij De Lijn.

Alain Van Groenendael

“De laatste jaren hebben de nieuwe technologieën en tendensen een ware omwenteling teweeggebracht in de mobiliteitssector. Bij onze bestaande en potentiële klanten – grote en kleine ondernemingen, maar ook particulieren – is er een stijgende vraag naar milieuvriendelijke en digitale oplossingen”, vertelt Alain Van Groenendael, CEO van Arval.

In deze context is Van Groenendael dan ook verheugd aan te kondigen dat Arval zich bij de MaaS Alliance hebben aangesloten. “Deze samenwerking met Europese actoren die op hetzelfde gebied actief zijn, evenals met diverse steden, is bijzonder stimulerend en stelt ons in staat om ons met innovatieve voorstellen een weg te banen in de wereld van de mobiliteit.”

Eenzelfde verhaal horen we bij MaaS Alliance, bij monde van voorzitter
Jacob Bangsgaard: “We zijn ontzettend blij om met Arval in zee te gaan. We zijn ervan overtuigd dat we, door een ecosysteem te creëren van verschillende actoren die eenzelfde doel nastreven, een belangrijke stap zetten in de uitbouw van de toekomst van de mobiliteitssector.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *