Deze leasemaatschappij wil binnen de drie jaar zelfrijdende voertuigen inzetten in ons land

Zelfrijdende wagens, voor velen lijkt het nog science fiction, maar MisterGreen Lease wil de technologie al binnenkort toepassen en kijkt daarvoor resoluut naar één automerk.

MisterGreen, een leasingmaatschappij die in 2018 het levenslicht zag, zijn zelfrijdende wagens de ideale manier om én de deelwagen te laten doorbreken én elektrisch rijden helemaal op de kaart te zetten. Dat zegt het bedrijf in een persbericht namens Frédéric Jacoby, co-founder van MisterGreen:

“Voor een volledig fossielvrije toekomst, zet MisterGreen volop in op zelfrijdende voertuigen. Hiervoor focust de maatschappij specifiek op Tesla, omdat zij op technologisch gebied verder zijn. Deze voertuigen zijn al uitgerust met hard- en software, die het straks makkelijk maken om over te schakelen naar zelfrijdende voertuigen. Door deze innovatie kan een auto gemakkelijker met meerdere mensen gedeeld, meent Jacoby: ”We zijn ervan overtuigd dat dit de toekomst is. Op het moment dat mensen op hun bestemming zijn, kan de auto dienen als zelfrijdende en gedeelde auto. Dit zal niet alleen elektrisch rijden veel aantrekkelijker maken maar ook het aantal auto’s op de weg en dus de uitstoot van fossiele brandstoffen drastisch verminderen.”

Wachten

De innovatie moet het vertrouwen van de consument nog even winnen, maar met de technologie die voor handen is, verwacht MisterGreen binnen drie jaar de eerste zelfrijdende auto’s rond te hebben rijden. “Wanneer consumenten dit eenmaal beginnen te omarmen, zijn we nog een stap dichterbij een einde aan fossiele brandstoffen.”

Die ambitie ten spijt, is MisterGreen wel afhankelijk van de creatie van een wettelijk kader voor dit soort wagens én uiteraard van de vooruitgang in de technologie bij de verschillende automerken, en dan voornamelijk Tesla. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar hun aanbod binnen drie jaar.

Het bericht Deze leasemaatschappij wil binnen de drie jaar zelfrijdende voertuigen inzetten in ons land verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *