NETiKA vernieuwt en breidt vloot uit met BMW en Mini plug-in hybrides

NETiKA, een groep die gespecialiseerd is in software- en IT-diensten, met vestigingen in onder andere Waver, heeft zojuist 39 plug-in hybride BMW- en MINI’s in ontvangst genomen. De vernieuwing van de vloot valt samen met een vlootuitbreiding van ongeveer 25%.

In samenwerking met ALD Automotive en BMW Group Belux leverde de lokale dealer 39 plug-in hybrid voertuigen (29 BMW en 10 MINI) aan NETiKA, waarvan de zaakvoerder, Paul de Gheldere, in januari 2018 door de redactie van FLEET.be werd verkozen tot FLEET Mobility Manager of the Year.

De keuze viel op de BMW X1 en BMW 3 Reeks Touring, evenals de MINI Countryman.

In mei 2017 had NETiKA al 31 hybride en elektrische wagens in ontvangst genomen (25 BMW 225xe Active Tourer en vijf 100% elektrische BMW i3’s) ter vervanging van het bestaande wagenpark (30 dieselwagens). De levering van vandaag betekent dus niet alleen een uitbreiding van het wagenpark met meer dan 25%, maar ook een duidelijke consolidatie van de 360° duurzame toekomstvisie dat het bedrijf al jaren voert.

NEOFLEET

NETiKA heeft op haar dak in Waver een installatie van 120 kW zonnepannelen die het opladen van de plug-in hybrides mogelijk maakt. Het parkeerterrein telt 28 laadpalen. Een aantal dat momenteel wordt uitgebreid tot 44 laadstations.

De groep heeft eveneens een IT-oplossing ontwikkeld waarmee het laden van de wagens georganiseerd wordt in functie van de beschikbare energie (volgens de voorspellingen van de hoeveelheid zonlicht) en waarmee het mogelijk is alle andere aspecten van het wagenpark (van alle soorten brandstof) te beheren (leasecontracten, schadegevallen, boetes, vergoedingen, enz).

Dankzij deze 360° duurzame aanpak heeft NETiKA in 2019 bijna 19.000 liter brandstof kunnen besparen, terwijl hun zonnepanelen bijna 114.000 kWh hebben geproduceerd.

Deze oplossing met de naam NEOFLEET helpt de overgang van KMO-vloten naar hybride en elektrische voertuigen. Het werd in 2017 ontwikkeld, is gedurende 3 jaar getest en zal nu begin 2021 beschikbaar zijn.

Paul de Gheldere, CEO van NETiKA: “Ik nodig elke KMO-eigenaar uit om onze faciliteit in Waver te komen bezoeken en er de voordelen van te ontdekken. Tegelijkertijd kan ik vertrouwen op onze partners om de implementatie van laadinfrastructuur, die hun waarde al meer dan 3 jaar heeft bewezen, te garanderen.”

Het bericht NETiKA vernieuwt en breidt vloot uit met BMW en Mini plug-in hybrides verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *