Simon Rothman nieuw bestuurslid Fixico, dat 12 miljoen euro ophaalt

Fixico heeft zijn Series A-financiering uitgebreid met €5 miljoen waarmee het totaal van de ronde op €12 miljoen uitkomt. De investeringsronde werd geleid door Autotech Ventures en alle bestaande aandeelhouders waren actief betrokken bij de uitbreiding. Daarnaast heeft Fixico het Spaanse Mundi Ventures aan zijn investeerderskring toegevoegd. Fixico heeft tot nu toe in totaal €19,3 miljoen aan funding opgehaald. Met deze nieuwe investering kan Fixico zijn productontwikkeling versnellen, aanwezigheid op belangrijkste markten vergroten en verder uitbreiden in Europa.

Fixico is een online platform voor autoschadeherstel. De huidige autoschadeherstelmarkt, waarin alleen in Europa al €120 miljard in omgaat, is aan verandering toe. Het traditionele herstelproces is veelal tijdrovend, inefficiënt en afhankelijk van gedateerde processen die een negatief effect hebben op de uiteindelijke herstelkosten. Nu moderne auto’s steeds geavanceerder worden en herstel daarmee steeds complexer, zijn autobezitters, verzekeraars en fleetowners  gebaat bij meer maatwerk om de juiste hersteller te vinden.

Het techbedrijf heeft een digitaal platform ontwikkeld dat autoschadeherstel voor zowel berijders, verzekeraars en fleetowners sneller en eenvoudiger maakt. Door slimme ‘matchmaking’ vindt Fixico het optimale herstelbedrijf voor elk type autoschade. Fixico’s platform wijst schadeherstel toe op efficiënte wijze waardoor klanten veel sneller de meest geschikte hersteller kunnen vinden. Tegelijkertijd worden zaken als beschikbaarheid, expertise en prijs meegenomen in de overweging.

Simon Rothman aangewezen als bestuurslid

Tegelijk met het binnenhalen van de nieuwe investering is ook Simon Rothman toegevoegd aan Fixico’s Raad van Commissarissen. Rothman is een pionier in online marktplaatsen en schaalbare bedrijven. Hij begon bij eBay toen het nog een kleine Amerikaanse veilingsite was voor verzamelaars en wist het op te schalen tot een bedrijf met bijna 200 miljoen gebruikers, goed voor $40 miljard aan jaarlijkse verkopen.

Terwijl hij bij eBay werkte, stond hij aan de wieg van eBay Motors. Binnen zes jaar bouwde hij dit uit tot een bedrijf goed voor $14 miljard omzet per jaar, waarmee het ’s werelds grootste automarktplaats werd.

“Door mijn werk bij eBay en Tesla heb ik een passie ontwikkeld voor marktplaatsen en mobiliteit. Het  is een unieke kans om zo’n aansprekend bedrijf als Fixico te ondersteunen. Hun marktplaats opereert op het snijvlak van de mobiliteitssector. Ik denk dat hoe Fixico gebruikmaakt van een dynamisch online netwerk om autoschadeherstelbedrijven en autobezitters bij elkaar te brengen de potentie heeft om de industrie fundamenteel te veranderen.” – Simon Rothman, toetredend lid Raad van Commissarissen bij Fixico.

Het bericht Simon Rothman nieuw bestuurslid Fixico, dat 12 miljoen euro ophaalt verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *