Webplatform My ALD krijgt upgrade

ALD Automotive geeft zijn webplatform My ALD een grondige opfrisbeurt. De verbeterde webapplicatie werkt vandaag niet alleen een stuk sneller, ALD voegde er ook enkele nieuwe functies en updates aan toe. ALD voerde deze upgrade door in het kader van haar strategisch plan ‘Move 2025’.

Samen met haar klanten keerde ALD Automotive terug naar de tekentafel, om  haar webplatform te vernieuwen aan de hand van hun ervaringen en feedback. Het resultaat is een dynamische en verbeterde versie. In eerste instantie werd de snelheid waarmee My ALD draait gevoelig opgekrikt. Daarnaast keek ALD Automotive ook naar de look and feel die past bij de recent vernieuwde visuele identiteit. De gebruiksvriendelijkheid werd verbeterd en afgesteld om in zo weinig mogelijk kliks administratieve taken zoals het plannen van een rapport, het aanvragen van een bewoners- of verzekeringskaart te kunnen afronden. Daarnaast kreeg ook de configuratietool een update. Fleetmanagers en bestuurders kunnen nieuwe wagens samenstellen van alle beschikbare merken, op basis van een maandelijks leasebudget of een total cost of ownership-model.

Verdere digitalisering
Heel wat bedrijven en bestuurders zijn vandaag al vertrouwd met het huidige webplatform. Bijna 1.500 fleetmanagers doen er een beroep op en zo’n 25.000 bestuurders loggen geregeld in. ALD introduceert een nieuwe versie van My ALD om hen een nog betere service te bieden en ook anderen te stimuleren om de stap naar het webplatform te zetten. Deze beslissing sluit ook volledig aan bij het strategisch plan ‘Move 2025’ waarin ALD Automotive voluit kiest voor digitalisering en een unieke gebruikerservaring.

Eenvoudige bestuurderswissel
Met deze verbeteringen wil ALD Automotive de opvolging van leasecontracten makkelijker en transparanter maken. Zo kunnen fleetmanagers in de nieuwe versie eenvoudig een bestuurderswissel doorvoeren zodat wagens makkelijker kunnen worden overgedragen naar andere werknemers. Ook de configuratietool van My ALD kreeg een volledige facelift. De waaier aan digitale mogelijkheden voor fleetmanagers wordt zo verder uitgebreid.

“Het ontzorgen van fleetmanagers is één van onze belangrijkste bekommernissen”, zegt Xavier Kervyn de Meerendré, Head of Marketing bij ALD Automotive. “De vernieuwing van ons webplatform is in die zin geen stap, maar een sprong vooruit. Met My ALD kunnen onze klanten sneller en efficiënter te werk gaan. Het administratieve deel van hun takenpakket slorpt voortaan minder tijd op. Hierdoor kunnen ze zich meer focussen op de mobiliteitsbehoeften van hun werknemers en kunnen ze nadenken over de toekomst van hun mobiliteitsbeleid. Want dat is wat écht telt. Ook bestuurders kunnen gebruik maken van onze gebruiksvriendelijke webapplicatie. Met het oog op de toekomst willen we voor hen de mogelijkheden nog verruimen.”


Het bericht Webplatform My ALD krijgt upgrade verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *