5,1 % minder speed pedelecs ingeschreven in november

Net zoals in september en oktober werden er ook in november minder speed pedelecs ingeschreven dan vorig jaar. Afgelopen maand november werden er -5,1 % minder exemplaren ingeschreven waardoor de daling voor de volledige periode januari-november nu -6,7 % bedraagt t.o.v. dezelfde periode vorig jaar. De daling is het meest opvallend bij de leasebikes. Zo meldt sectorfederatie Traxio.

Filip Rylant, woordvoerder van TRAXIO: “De speed pedelec blijft het populairst in Vlaanderen, vooral in de driehoek Antwerpen-Gent-Brussel. Tegelijk merken we dat de daling van het aantal inschrijvingen zich voordoet in regio’s waar het aantal inschrijvingen hoog is: Antwerpen, Vlaams Brabant en Brussel. Oost-Vlaanderen, de tweede belangrijkste provincie qua inschrijvingen, blijft op het niveau van 2019 en in de rest van België stijgt het aantal inschrijvingen. West-Vlaanderen en Limburg stijgen met respectievelijk 12 % en 10 % op jaarbasis. Overigens is er een enorm verschil in aantallen tussen Vlaanderen (11.237), Brussel (245) en Wallonië (263).”

Vooral minder leasing in 2020

De particuliere inschrijvingen, die goed zijn voor iets meer dan de helft van de verkoop, blijven voor het volledige jaar ongeveer op niveau (1,4 %) en het aantal door bedrijven ingeschreven speed pedelecs stijgt met +5,7 %.  De klappen blijven vallen in de sector van de leasing speed pedelecs die met maar liefst -19,2 % is teruggevallen ten opzichte van vorig jaar. De daling van het woon-werkverkeer en van de files tijdens de Covid-19 pandemie is een doorslaggevende factor bij de verminderde verkoop op de as Antwerpen-Brussel-Gent. De semi-lockdown van de afgelopen periode heeft de verkoop al evenmin gestimuleerd.

Het bericht 5,1 % minder speed pedelecs ingeschreven in november verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *