EV’s en hun bijdrage in de strijd tegen klimaatopwarming

Vandaag 22 april is Dag van de Aarde. Een jaarlijks wereldwijd evenement dat als doelstelling de bewustwording van ons consumentengedrag en de invloed hiervan op onze planeet heeft.

Niet toevallig komt ChargePoint, een mondiaal netwerk van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, vandaag met statistieken naar buiten die de positieve impact van EV’s op de klimaatopwarming in cijfers uitdrukt. Overigens zijn dit alleen de cijfers uit het netwerk van ChargePoint zelf, gecumuleerd met die van andere aanbieders van laadinfrastructuur is de impact nog groter.

Die impact is niet alleen meetbaar in een verminderde uitstoot van CO2 maar heeft ook nog positieve gevolgen op andere vlakken. Ziehier de voornaamste cijfers:

  • ChargePoint-laders hebben sinds de oprichting in 2007 de uitstoot voorkomen van zo’n 387 duizend ton aan broeikasgassen voorkomen.
    • Dat is gelijk aan het recyclen van 26 miljoen afvalzakken 
    • En het heeft dezelfde impact als het planten van 10 miljoen bomen die je vervolgens 10 jaar laat groeien
  • In totaal hebben bestuurders €282 miljoen bespaard door elektrisch te rijden
    • €259 miljoen aan benzine bespaard
    • €22 miljoen aan motorolie bespaard

Christopher Burghardt, Managing Director Europa bij ChargePoint: “De toekomst ziet er steeds rooskleuriger uit. Maar nu lockdowns worden opgeheven, is het belangrijk dat we ons in heel Europa inzetten voor een groen herstel. Als overheden hun emissiedoelstellingen willen halen, moeten elektrisch laden gemakkelijk toegankelijk zijn. Een uitgebreidere en betere laadinfrastructuur versnelt de massale ingebruikname van elektrische voertuigen, doordat het bestuurders meer vertrouwen biedt in milieuvriendelijkere vervoersopties. Naarmate het gebruik van elektrische voertuigen toeneemt, kunnen we onze positieve impact op het milieu versterken en echte verandering teweegbrengen.”

Het bericht EV’s en hun bijdrage in de strijd tegen klimaatopwarming verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *