EY: 600 elektrische voertuigen tegen 2025

Uit een recente samenwerking tussen EY & Stroohm is de basis gelegd voor een volledige elektrificatie van haar bedrijfsvloot. EY anticipeert hiermee op de aangekondigde fiscaliteit voor bedrijfswagen waarvan reeds enige tijd sprak is.

Gisteren werden de plannen van Minister van Peteghem kenbaar gemaakt om enkel nog elektrische bedrijfswagens tegen 2025 fiscaal te ondersteunen. In de vloot van EY België zal deze transitie nog sneller gebeuren. In de komende vier jaar gaat het bedrijf zijn wagenpark volledig aanpassen om zijn ecologische voetafdruk verder te verkleinen. Momenteel heeft EY België in totaal 1.950 voertuigen, waaronder 255 hybride voertuigen en 1.695 benzine of dieselvoertuigen. Tegen begin 2025 zal de onderverdeling in type van voertuigen er zeer anders uitzien, met wellicht 600 elektrische voertuigen, 800 hybride voertuigen en 550 benzine of diesel voertuigen.

EY dekt kosten laadinfrastructuur thuis

Volgens een nieuw onderzoek van EY en Eurelectric bereikt het aandeel van EV’s (elektrische voertuigen) in de totale autoverkoop voor het eerst een tweecijferpercentage. In België belemmert het gebrek aan laadinfrastructuur echter de EV-groei. België telde einde 2020 slechts 8.500 openbare laadpalen. Grof geschat is dat 1 laadpunt per 13 EV’s. Dat is nauwelijks méér dan in 2019 (1 laadpunt per 9 EV’s). Bovendien zijn er in 2020 amper 27 snellaadpunten beschikbaar per 100 km snelweg, tegen 20 laadpunten in 2019. Terwijl de EV-verkoop toeneemt – al 11 % van de nieuwe inschrijvingen – hinkt de openbare infrastructuur in België achterop. EY België heeft dan ook het initiatief genomen om de kost en de plaatsing van een laadpaal te voorzien bij zijn werknemers thuis in geval van bestelling van een elektrisch voertuig of een plug in hybride voertuig.

Het bericht EY: 600 elektrische voertuigen tegen 2025 verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *