GO Sharing grootste deelscooternetwerk van Antwerpen met 400 stuks

GO Sharing start vandaag met het plaatsen van 400 deelscooters in Antwerpen. De Nederlandse scale-up in deelvervoer heeft er zo meteen het grootste  deelscooternetwerk, en wordt marktleider in de hele Benelux. De groene elektrische deelscooters vinden, ontlenen en betalen doe je via de GO Sharing app.

In Nederland is GO Sharing met meer dan 5.000 deelscooters in 30 steden een succesvolle scale-up. GO Sharing plaatst vandaag 400 elektrische deelscootersdoor de hele stad – tegen eind deze maand komen er nog 100 bij. Eerder verkreeg het bedrijf hiervoor één van de drie vergunningen voor deelscooters in Antwerpen.
 
De elektrische deelscooters zijn 24/7 beschikbaar en betalen doe je alleen bij gebruik. Er zijn geen registratiekosten en er is geen ‘unlock fee’. Betalen kan met bancontact of creditcard. De e-scooters zijn al te gebruiken vanaf €0,23. Iedereen met een geldig rijbewijs en de GO Sharing app kan gebruik maken van de deelscooters, die een maximumsnelheid van 45 km/u hebben.
 
GO Sharing werkt met een free-floatingsysteem zonder vaste ophaal- en parkeerplaatsen voor gebruikers. Het bedrijf zal wel streng optreden tegen wildparkeren om overlast tegen te gaan. Aangezien gebruik van een helm verplicht is, beschikt elke scooter over twee helmen en haarnetjes. Telkens wanneer de batterijen worden gewisseld, worden de helmen gekuist en de haarnetjes aangevuld.

Antwerpen bijt de Belgische spits af

Na Wenen is Antwerpen de tweede stad buiten Nederland waar het bedrijf haar deelscooters plaatst. Met één account heb je overigens toegang tot de deelscooters in alle landen. Net als in de andere steden ziet GO Sharing een vergelijkbare uitdaging in Antwerpen: files en een tekort aan parkeerplaatsen aanpakken. Wendbare, makkelijk parkeerbare en milieuvriendelijke scooters zijn een aantrekkelijk alternatief.  

Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA): “We monitoren ons aanbod aan deelmobiliteit constant en verfijnen waar nodig. We zijn zeer selectief in onze keuze van aanbieders. Het is essentieel dat die bijdragen aan de verduurzaming van de mobiliteit in Antwerpen, en kwaliteit leveren op het vlak van dienstverlening. Ik ben er vast van overtuigd dat GO Sharing met hun deelscooters aan onze voorwaarden voldoen.”

Wereldse ambitie

GO Sharing heeft als doel wereldwijd een gedragsverandering te bewerkstelligen van ‘iedereen een eigen voertuig’, naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’. Volgens Raymon Pouwels, CEO van GO Sharing, is de uitbreiding naar Antwerpen een belangrijke stap in de duurzame ambitie: “Een groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen. Dat is het motto van GO Sharing. Samen met onze gebruikers zorgen we met ons elektrisch deelvervoer voor minder CO2-uitstoot, minder files en het terugdringen van de ruimtebestemming voor parkeerplaatsen.”

GO Sharing opent vandaag ook een kantoor in Antwerpen, waar country manager Yessin Aattache de uitrol in Antwerpen en uitbreiding in de rest van België in goede banen zal leiden.

Het bericht GO Sharing grootste deelscooternetwerk van Antwerpen met 400 stuks verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *