Working in Brûsel “transformeert” bedrijfswagen in co-living

Working in Brûsel is een combinatie van twee beroepen: recrutering en vastgoed. Op die manier vindt het bedrijf het juiste profiel voor de onderneming die aanwerft en wordt co-living opgenomen in het salarispakket van jong talent. Dit is hoe het werkt.

Photo : Working in Brûsel

“Aan de ene kant vervoegen jonge werknemers liever het werkwoord ‘zijn’ dan het werkwoord ‘hebben’”, begint Pierre Focant, oprichter en zaakvoerder van Working in Brûsel. “Bedrijven zijn verwikkeld in een strijd om talent en fidelisering, vooral van hun jonge werknemers.”

Working in Brûsel verzoent de behoeften van beide partijen en komt met originele oplossingen.

“Wij gaan onze klanten helpen om de juiste werknemersprofielen te vinden. Wij nemen hen in dienst en integreren ‘co-living’ in het salarispakket met de ondertekening van een ‘home policy ‘, naar het voorbeeld van wat gedaan wordt voor bedrijfswagens” legt Pierre Focant uit.

Photo : Working in Brûsel

“Voor onze klanten kost het niet meer dan wanneer ze de werknemer zelf in dienst nemen, aangezien wij de kosten van de werkgever evenaren via een dienstencontract.”

En voor de werknemer? “Zijn brutosalaris zal lager zijn dan wat hij zou krijgen als hij rechtstreeks met onze klanten zou tekenen. Maar dankzij de “woonsubsidie” is het loon eigenlijk hetzelfde, want alles is inbegrepen.”

Elke grecruteerde krijgt een kwaliteitsvolle accommodatie in het centrum van Brussel, met een eigen kamer, badkamer en toilet. De woonkamer, keuken, tuin, enz. zijn gemeenschappelijk. “We streven naar diversiteit,” voegt Focant toe. “Gezien het aantal spontane kandidaturen dat wij ontvangen, lijkt ons concept aan een reële behoefte te voldoen.

Photo : Working in Brüsel

Natuurlijk kan een grecruteerde co-living weigeren. In dit geval tekent hij of zij rechtstreeks met de klant. Zij kunnen ook te allen tijde van dit voordeel afzien. “Het voordeel in natura wordt dan ingetrokken, zoals het geval is voor degenen die afstand doen van hun bedrijfsauto,” zegt Focant. Wat indien de arbeidsovereenkomst werd onderbroken? “De werknemer zou voor de duur van zijn opzeggingstermijn van de accommodatie blijven genieten. Hij of zij kan zelfs vragen er langer te blijven, mits betaling van een forfaitaire vergoeding.”

Voor het ogenblik is er slechts één huis in Brussel. Maar de ambitie is om er op de lange termijn meerdere te hebben. Pierre Focant sluit niet uit dat het concept wordt uitgebreid naar andere grote steden in het land.

Het bericht Working in Brûsel “transformeert” bedrijfswagen in co-living verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *