Michelin Agilis CrossClimate, de veiligheidstroef voor bestelwagens

Regen, modder, sneeuw… het valt niet mee om in alle seizoen en op ieder wegdek grip te houden met één soort banden. Met Agilis CrossClimate biedt Michelin dé specifieke oplossing voor lichte bestelwagens.

VOOR EEN BEDRIJF IS HET UITGESLOTEN DAT DE BESTELWAGENS GEBLOKKEERD BLIJVEN of het risico lopen van de weg te raken door ellendige weersomstandigheden! Dat heeft Michelin goed begrepen door de CrossClimate familie voor bestelwagens uit te breiden met de MICHELIN Agilis CrossClimate.

Deze band, die in de meeste afmetingen te verkrijgen is, valt op door drie belangrijke innovaties, te beginnen met een loopvlak waarvan de samenstelling optimale grip garandeert, zowel ’s zomers als ’s winters, op droge én natte wegen.

De diepe groeven in combinatie met driedimensionale, zelfblokkerende lamellen zorgen ervoor dat het loopvlak grip heeft op het asfalt, ook al is dat bedekt met modder of sneeuw, en daardoor lukte het de MICHELIN Agilis CrossClimate om de 3PMSF-certificering voor winterbanden te bemachtigen.

“Ik was toch wel heel verbaasd dat we met een beladen voertuig een bergtop van 2400 m op konden rijden zonder daarbij sneeuwkettingen nodig te hebben. Dat is toch wel indrukwekkend” aldus Patrick Grondin, exploitatie-directeur Véhiposte

“Waar wij naar zoeken is een veelzijdige band en met de MICHELIN Agilis Crossclimate hebben we die gevonden. Deze biedt bovendien een zeer goede veiligheid en zowel technisch als economisch beantwoord het aan onze verwachtingen” , aldus Eric Zagagnoni, woordvoerder wagenpark SNCF Chambéry 

Michelin Agilis CrossClimate

ANDERE
PLUSPUNTEN: TIJDWINST EN GELDBESPARING

MICHELIN Agilis CrossClimate beperkt de post ‘banden’ in de TCO van bestelwagens.

Michelin heeft aan de wagenparkbeheerders en operationeel managers gedacht door de zijwanden met extra dikke vlakken te beschermen om te vermijden dat de voertuigen door een gescheurde of lekke band geblokkeerd blijven.

Met hetzelfde doel is de band voorzien van een innovatieve slijtage-indicator die de resterende profieldiepte gemakkelijk laat aflezen. Dat is praktisch om niet verrast te worden en om vooruit te lopen op de vervanging van de banden.

MICHELIN Agilis CrossClimate betekent vooral een revolutie in het beheer van de banden van bestelwagens die zowel ’s zomers als ’s winters rijden. De banden ’s zomers en ’s winters, twee keer per jaar, wisselen en opslaan hoeft niet meer. Alleen in de allerkoudste regio’s blijft het wel raadzaam om winterbanden te gebruiken.

MICHELIN Agilis CrossClimate is dus de technologische en
economische oplossing voor gebruikers en beheerders van wagenparken.

Het bericht Michelin Agilis CrossClimate, de veiligheidstroef voor bestelwagens verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *