100% duurzame energie voor BMW en MINI concessies

BMW Group Belux versnelt de vergroening van zijn concessies met een groepsaankoop van zonnepanelen. Die leveren vanaf vandaag in België het equivalent aan stroom van liefst 10 miljoen gereden kilometers met een elektrische BMW i3.

“Een lagere milieu-impact gaat verder dan enkel elektrische wagens bouwen”, stelt Eddy Haesendonck, voorzitter en CEO van BMW Group Belux: “Daarom moeten onze BMW en MINI concessies met een lopend bouwproject of recente realisatie voldoen aan strenge ‘Green Building’ standaarden, waarbij ze een score krijgen op liefst 150 duurzaamheidsparameters. Dit in verschillende categorieën zoals energie-efficiëntie, geoptimaliseerd waterconcept, ontwerp van het gebouw,… Ook alle andere concessies dienen een energiemonitoringsysteem te installeren dat hun in staat stelt hun verbruik te beheren en optimaliseren.”

Een groepsaankoop van zonnepanelen versnelt nu die vergroening. Uit een studie bleek dat 24 van de 71 concessies van BMW reeds eigen zonnepanelen hadden of deze zullen leggen voor eind 2019. Om de overige 47 vestigingen van het best mogelijke alternatief te voorzien, organiseerde Encon een haalbaarheidsstudie en een tender voor een groepsaankoop.

“Daardoor zijn maar liefst veertien zelfstandige concessiehouders het engagement aangegaan”, licht Robin Bruninx, CEO van Encon, toe. “De installatie werd eind juni afgerond. Het gaat over een totaal vermogen van 1,5 MegaWatt piek (MWp).”

Daar bovenop gaven nog eens veertien bijkomende concessies te kennen dat zij zelf met een eigen lokale partner in zonnepanelen zullen investeren. Voor de concessiehouders die geen eigenaar zijn van hun gebouw of bij wie uit de haalbaarheidsstudie bleek dat hun dakconstructie niet geschikt was, worden alternatieven uitgewerkt. Op die manier wil BMW Group Belux alle concessies van 100% duurzame energie voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *