1000ste leasefiets voor Atlas Copco

De internationale machinebouwer Atlas Copco zet sinds 2016 vol in op fietsleasing en werkt daarvoor samen met ALD Automotive en B2Bike. Sinds vandaag staat de teller van het aantal leasefietsen op 1000 waardoor nu ruim één op drie werknemers van de onderneming over een fiets beschikt.

(v.l.n.r.) Ellen Verlinden (B2Bike), Alain De Dauw, Vice-President HR Atlas Copco, Andy Herbos, eigenaar 1000ste leasefiets en medewerker Atlas Copco en Ann Larosse, Product & Innovation Manager ALD Automotive

De reden achter het succes vinden we bij een goed uitgewerkt ecologisch verantwoord en toekomstgericht mobiliteitsbeleid. “Duurzaamheid zit in het DNA van Atlas Copco. We zien het dan ook als onze plicht om bij te dragen aan een groenere mobiliteit”, zegt Alain De Dauw, Vice President Human Resources bij Atlas Copco. “We zijn enorm verheugd dat we deze speciale mijlpaal bereiken; het toont ten volle de verantwoordelijkheid aan die we als werkgever willen opnemen ten opzichte van onze werknemers en onze leefomgeving. Als we willen dat onze medewerkers groener rijden, is het logisch dat we hen daar de nodige tools voor aanreiken. Deze mijlpaal is nog indrukwekkender als je weet dat onze medewerkers gemiddeld op 20 kilometer van hun werk wonen. Zowel ALD Automotive als B2Bike zijn in dat opzicht belangrijke partners bij de implementatie van ons geïntegreerde mobiliteitsbeleid.”

Initiatief van werknemers

Bij Atlas Copco is de investering in fietsleasing meer dan mooie schijn: Wie beschikt over een fiets via het bedrijf wordt geacht gemiddeld één op vijf werkdagen ook effectief met de fiets te komen werken. De uitbreiding van het fietsenpark past eveneens binnen dit plaatje. De ruime invoering van de fietsleasing kwam er op initiatief van de werknemers zelf, wat meteen voor een groot draagvlak zorgde. Op amper drie jaar bouwde Atlas Copco zo een indrukwekkende fleet uit.

Geïntegreerde leasingaanpak

Voor partner ALD Automotive sluit fietsleasing het gebruik van een bedrijfs- of eigen wagen allerminst uit. “Fietsleasing is een belangrijk onderdeel van de mobiliteit van de toekomst,” zegt Ann Larosse, Product & Innovation Manager bij ALD Automotive België. “We merken een groene en gezonde trend op, die in de smaak valt bij onze klanten. Dat blijkt ook uit onze cijfers: we leasen nu al meer dan 3.700 fietsen bij ongeveer 150 bedrijven. Voor wie dicht bij huis werkt, is fietsleasing een perfecte aanvulling op de bedrijfs- of eigen wagen. We adviseren onze partners dan ook graag over hoe ze best een individuele aanpak implementeren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *