7 nuttige links om alles te weten over de bedrijfswagenfiscaliteit in 2020

2020 markeert een fiscaal keerpunt voor het regime van de bedrijfswagens. Omdat dit nieuwe decennium volledig nieuwe regels voor de fiscale aftrekbaarheid met zich meebrengt. Omdat dit decennium de ongelukkige term “valse hybride” zal inluiden. En ook omdat een nieuw jaar altijd een aantal veranderingen met zich meebrengt, bijvoorbeeld op het gebied van VAA of CO2-bijdragen. Volg de gids!

1. Bedrijfswagens: de fiscaliteit in 10 vragen

Alles weten over de belastinghervorming die de regering in het kader van de hervorming van de vennootschapsbelasting heeft bepaald: aftrekbaarheidsformule, valse hybrides, uitzonderingen …

KLIK HIER!

2. Aftrekbaarheidscalculator 2020

3. Fiscaliteit plug-in hybrides: eindelijk duidelijkheid over het “overeenstemmend voertuig”

Wat is precies een ‘valse hybride’? Hoe kan de aftrekbaarheid ervan worden berekend? Wat is een corresponderend voertuig? Hoe wordt het bepaald?

KLIK HIER!

4. Fiscaliteit plug-in hybrides in 2020: hoe berekent men de energiecapaciteit van de batterij?

U hebt ongetwijfeld al gehoord over de beroemde 0,5 kWh-gewichtsverhouding die bepaalt of een plug-in hybride een “valse hybride” is of niet. Maar hoe stel je deze verhouding correct vast?

KLIK HIER!

5. Wat wordt uw VAA in 2020?

Het minimale VAA zal naar verwachting pas rond 20 januari bekend zijn. Maar de geïndexeerde referentie-CO2-waarden zijn bekend. Dit artikel vertelt u in detail hoe u uw VAA kunt berekenen.

KLIK HIER!

6. Een voorlopig VAA voor de ‘fake’ plug-in hybrides in 2020

Dit was exclusief te lezen op FLEET.be: vanaf januari tot (minstens) april 2020 zullen bestuurders van ‘valse hybrides’ een soort tijdelijk VAA moeten betalen. Hoe zit dit precies in elkaar?

KLIK HIER!

7. Calculator voor de CO2-bijdrage (oftewel solidariteitsbijdrage)

Het bericht 7 nuttige links om alles te weten over de bedrijfswagenfiscaliteit in 2020 verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *