Alcomotive voegt nieuw merk toe aan haar portefeuille

Alcomotive, in ons land onder meer invoerder van Hyundai, Suzuki en sinds kort het elektrische bestelwagenmerk Maxus, voegt een nieuw merk toe aan haar portefeuille. Het bedrijf zal in ons land en in Luxemburg de 100% elektrische MG-modellen verdelen.

Net als Maxus is MG onderdeel van het Chinese concern SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation). De banden die gesmeed werden door de invoer van Maxus zullen hier dus ongetwijfeld hun rol hebben gespeeld.

Alcomotive telt ongeveer 370 medewerkers en verdeelt momenteel 11 merken (met MG erbij 12): 5 autoconstructeurs (Hyundai, Suzuki, SsangYong, Maxus en Isuzu) en zes tweewielerfabrikanten (Peugeot Scooters, Suzuki, Benelli, SYM, Derbi en Askoll). Jaarlijks worden ongeveer 44.000 vierwielers en 40.000 tweewielers verkocht in acht markten (België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Polen, Zwitserland en Portugal), wat goed is voor een totale omzet van 1.000 M euro.

Damien Heymans, CEO van Alcomotive, is bijzonder opgetogen met de toevoeging van MG aan de portfolio van de groep: “Bij Alcomotive geloven we dat MG de perfecte aanvulling is op onze huidige portefeuille. Naast Maxus, ook binnen de SAIC Group, zijn we blij dat we zijn aangesteld als officiële MG-distributeur voor België en Luxemburg. Ik ben ervan overtuigd dat de elektrische filosofie van de iconische MG-naam precies is wat onze toekomstige klanten nodig hebben.”

Focus op Brand Stores, maar ook … fleet!

De MG-wagens zullen via een beperkt aantal te benoemen Brand Stores in België en Luxemburg verdeeld worden. Daarnaast zal MG ook een sterke online-strategie uitwerken om klanten te overtuigen.

Met enkel en alleen elektrische voertuigen in het gamma viseert MG volgens Alcomotive zowel particuliere klanten als bedrijven die hun ecologische footprint een positieve boost willen geven. Een netto verkoopsprijs van € 30.985 (inclusief BTW en inclusief afleverkosten) voor een reeds royaal uitgeruste MG ZS EV is alvast een mooie start.

Belgische première in Brussel

MG zal als grote verrassing aanwezig zijn op de aankomende Brussels Motor Show (10-19 januari). In Paleis 6 zal de volledig elektrische MG ZS EV zijn Belgische première beleven. De SUV komt altijd met een volledig elektrische aandrijflijn met een elektromotor van 143 pk en een 44,5 kWh batterij, goed voor een rijbereik van 263 km (WLTP).

Het bericht Alcomotive voegt nieuw merk toe aan haar portefeuille verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *