Bezoekersrecord voor Brussels autosalon … in afwachting van de bestelbonnen

Maar liefst 442.111 mensen bezochten de afgelopen dagen het Brussels Autosalon. Een absoluut record voor een “klein salon” en volgens organisator Febiac het bewijs dat de Belg “belang blijft hechten aan hun individuele mobiliteit.”

Daarmee kende de afgelopen editie van het Autosalon een groei van 1,14% tegenover 2017, toen Febiac tijdens de vorige editie van het Bedrijfs- en vrijetijdswagensalon 437.112 bezoekers noteerde. De basis van dat succes werd in het eerste weekend gelegd, toen 111.568 bezoekers richting de Heizelpaleizen trokken, 4,2% meer dan twee jaar eerder.

We hopen alvast voor de automobielsector dat deze grote aandacht naar de concessiehouders wordt vertaald, daar waar de bestelbonnen voorlopig nog niet toestromen …

“FEBIAC, organisator van de Brussels Motor Show, kan niet anders dan met genoegen vaststellen hoezeer het Belgische publiek gehecht blijft aan en interesse heeft voor individuele mobiliteitsoplossingen”, lezen we in het persbericht dat de organisator gisterenavond de wereld in stuurde. “Voorts appreciëren wij de aandacht van onze politici, zowel op federaal als regionaal niveau, voor mobiliteit in het algemeen en schone voertuigen in het bijzonder. Inderdaad, voor de meesten onder ons blijven deze vervoersmiddelen de meest betrouwbare, doeltreffende, flexibele en comfortabele manier om hun dagelijkse verplaatsingen te verzekeren.”

Goedgevuld programma

Vier dagen lang werd ook een tentoonstellingshal gewijd aan aanvullende mobiliteitsoplossingen (micromobiliteit, deelmobiliteit en slimme toepassingen inzake stadmobiliteit) die een groeiende populariteit en bekendheid genieten. Reken daarbij ook nog de tentoonstellingshal die was voorbehouden voor de topstukken uit de automobielproductie, en het is duidelijk dat deze Brussels Motor Show zijn bezoekers een uitzonderlijk breed en volledig beeld heeft geboden inzake mobiliteit op twee of vier wielen, met een bijzondere aandacht die door de exposanten werd geschonken aan elektrische motorisaties, hybrides en aardgasvoertuigen.

Volgend jaar geeft Febiac graag afspraak voor het 98e autosalon, dat wederom een “groot salon” zal zijn. De precieze data worden binnenkort gecommuniceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *