Carrosseriegroep Vecarro kiest voor hybride

Vorige week nam Isabelle Vermeire, zaakvoerder van carrosseriebedrijf Vecarro, de sleutels in ontvangst van tien hybride Toyota Corolla’s. Die zal het bedrijf als vervangwagens inzetten voor zijn klanten. Vecarro koos heel bewust voor hybridewagens.

“Met deze comfortabele hybridewagens willen we onze klanten een duurzame vervangwagen bieden”, vertelde Isabelle Vermeire bij de sleuteloverhandiging. “De ideale manier om hen te laten kennismaken met een duurzamere mobiliteitsoplossing én zo onze waarden verder uit te dragen.”

Volgens Stef Holemans, fleet manager van Toyota, is het geen wonder dat Vecarro bij de Japanse autobouwer terecht komt wanneer het gaat over hybride voertuigen: “Vecarro wil zijn steentje bijdragen om zijn impact op het milieu te verkleinen, zonder te moeten inboeten aan comfort. Dan zijn ze bij de zelfopladende hybride technologie van Toyota aan het juiste adres! Zonder dat je deze wagen moet opladen, rijdt hij toch tot 50% van de tijd uitsluitend op de elektrische motor en dus in zero-emissie.”

Meer dan enkel auto’s

Vecarro bewandelt trouwens niet alleen ecologische paden bij de keuze van haar voertuigen. Vorig jaar verhuisde het carrosseriebedrijf naar een nieuwe hoofdzetel, die volledig werd afgestemd op een duurzamere en efficiëntere manier van werken. Zo gebruikt de carwash bijvoorbeeld regenwater, en wordt er in de werkplaats meer aandacht besteed aan het herstellen van onderdelen dan aan de vervanging ervan.

Daarbovenop voldoet Vecarro aan de vereisten van Duurzaam Repareren vzw wat betreft het milieuvriendelijk repareren en onderhouden van motorvoertuigen. “We vinden het belangrijk om het comfort van de klant te vergroten, maar dat hoeft niet in strijd te zijn met een verstandige omgang met het milieu”, vertelt Vermeire. “Bij Vecarro gaan we voor klant én milieu. Daarmee kunnen we een innovatieve sprint trekken en vol vertrouwen verder bouwen aan onze duurzame toekomst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *