D’Ieteren gaat elektrische hypercars van Rimac invoeren

We kennen D’Ieteren als invoerder van merken zoals Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda en Audi maar daarnaast heeft het ook superexclusieve merken zoals Bugatti, Lamborghini en Bentley in zijn portefeuille. Die reeds indrukwekkende line-up wordt nu versterkt met het Kroatische merk van elektrische hypercars Rimac. Dat werd deze ochtend bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Brusselse Autoworld museum.

Rimac Automobili is nog een jong bedrijf – het werd in 2009 opgericht in Kroatië – maar wist zich al snel op de kaart te zetten als referentie van zeer exclusieve elektrische supersportwagens. Exclusief slaat zowel op de geproduceerde aantallen als de prijs. Van de in Brussel getoonde Nevera zullen er slechts 150 exemplaren gebouwd worden in de Rimac-fabriek in Zagreb. Met een workforce van 1.300 werknemers – waarvan zomaar eventjes 1.100 ingenieurs – staat Rimac voor spitstechnologie op wielen en ongeziene topprestaties.

Nevera: duizelingwekkende cijfers

De Nevera maakt zijn naam als  hypercar meer dan waar:1.914 pk, een sprint van 0 tot 100 km/u in 1,97 seconden … en in 9,3 luttele seconden zit de auto aan een snelheid van 300 km/u. De topsnelheid bedraagt een duizelingwekkende 412 km/u. Al dat spierballengerol heeft ook een navenant prijskaartje: prijzen vanaf 2,1 miljoen euro. Wie dat bedrag kan ophoesten, kan terecht bij de Bentley- en Lamborghini-vestiging van D’Ieteren in Drogenbos. 

Het bericht D’Ieteren gaat elektrische hypercars van Rimac invoeren verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *