Inschrijvingen december: alles is relatief

In de laatste maand van 2019 werden 33.467 nieuwe personenwagens ingeschreven, zo meldt sectorfederatie FEBIAC. Dat resultaat betekent een toename met 44,3% vergeleken met de resultaten uit december 2018. Dat klinkt als een gigantische stijging maar moet ook gekaderd worden in de zeer zwakke resultaten in december 2018.

De opvallende maand december verandert echter niet zoveel aan het globale beeld van het voorbije jaar. Dat viel uiteen in twee delen. Tot en met de zomer was er maand na maand een lichte terugval van de inschrijvingen; vanaf september trok de markt aan en werd de opgelopen achterstand beetje bij beetje goedgemaakt om uit te komen op quasi hetzelfde niveau als in 2018. Met een totaal van 550.003 nieuwe inschrijvingen plaatst het afgelopen jaar zich op de tweede positie in de rangschikking van jaren met de hoogste inschrijvingsaantallen. 2019 wordt enkel voorafgegaan door 2011 (572.211 inschrijvingen)

Bij de merken voert Volkswagen de tabellen aan met bijna 10% van de inschrijvingen, gevolgd door Renault en Peugeot. De top vijf wordt vervolledigd door de premiummerken Mercedes-Benz en BMW.

Het bericht Inschrijvingen december: alles is relatief verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *