Private Lease: het ultieme marktoverzicht!

Tijdens het Autosalon worden we bij het merendeel van de constructeurs en leasemaatschappijen rond de oren geslagen met private lease formules. Leasing zit duidelijk al enkele jaren in de lift in de particuliere markt, zo blijkt bij onze rondgang doorheen de verschillende paleizen. Hieronder een overzicht van wat de verschillende spelers precies aanbieden.

Merken en leasingmaatschappijen die u niet vindt in dit overzicht, bieden het (nog) niet aan.

Autoconstructeurs

Leasingmaatschappijen


Autoconstructeurs

BMW en MINI

Vanuit BMW Financial Services wordt zowel voor BMW als voor MINI Private Lease aangeboden.

Dit voor het complete gamma waarbij de klant de keuze heeft tussen alle motorisatie en alle opties. Voor meer info kan u terecht bij de dealers van beide merken.

Naast Private Lease leggen BMW en MINI tevens de focus op een ander financieringsproduct dat “Select” heet.

Het is een formule waarbij de klant lagere aflossingen per maand heeft en op het einde van het contract de keuze heeft om het voertuig verder te financieren, terug in te dienen of zelf over te nemen.

Dit wordt aangevuld met bijkomende diensten zoals Service Inclusive (BMW/MINI onderhoudscontract) en BMW/MINI Insurance.

Citroën

Citroën biedt Private Lease zowel online aan als via zijn officiële verkoopspunten.

Momenteel kan u een contract tekenen voor volgende modellen: C1, C1 Airscape, C3, C3 Aircross, C-Elysée, C4, C4 Cactus, (Grand) C4 SpaceTourer, C5 Aircross, NEW Berlingo en Spacetourer. Extra troef: elk model is volledig personaliseerbaar à la carte.

Een contract teken je bij Citroën voor minimaal 13 en maximaal 48 maanden. De voorwaarden zijn zeker niet superstreng: je moet minimaal 18 jaar oud zijn, een geldig rijbewijs hebben, domicilie in België en een inkomstenbewijs.

Iedereen krijgt hetzelfde verzekeringstarief, ongeacht de leeftijd, het aantal jaren rijbewijs in bezit en de woonplaats.

Bovendien mag iedereen met een geldig rijbewijs met de auto rijden, er hoeft zelfs geen familiale band te zijn.

Inbegrepen in het contract

 • Gebruik wagen
 • Burgerlijke Aansprakelijkheid
 • Verzekering bestuurder
 • Rechtsbijstand
 • Materiële schade
 • Europese wegbijstand
 • Vervangwagen bij pech
 • Periodieke onderhoudsbeurten
 • Vervangen slijtagestukken

Optioneel

 • Zomer/winterbanden

Einde contract

Het voertuig gaat terug naar het verkooppunt waar er een expertise zal gebeuren, gebruikschade wordt aanvaard binnen bepaalde normen.

Policy bij schade: Bij materiële schade aan de wagen is er een franchise van 2,5% op de verzekerde waarde. Franchise van € 250 op BA voor bestuurders jonger dan 23 jaar. Citroën doet hiermee een geste naar jonge bestuurders die bij andere verzekeraars sowieso een heel hoge premie betalen. Citroën geeft jonge bestuurders dus het voordeel van de twijfel. Zolang zij geen ongeval in fout begaan, hoeven zij deze franchise ook niet te betalen.

Meer info:

https://privatelease.citroen.be/nl

D’Ieteren (Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda, Porsche)

Bij de merken van de D’Ieteren groep bestaat al een hele tijd een aanbod van Personal Lease, leasing, renting en financiering. Dit werd ontwikkeld en in de markt gezet door Volkswagen D’Ieteren Finance (joint venture tussen D’Ieteren Auto nv en Volkswagen Financial Services AG).

Met een Personal Lease bij  Volkswagen D’Ieteren Finance huurt u een wagen op lange termijn en geniet u van alle voordelen die normaal gezien voorbehouden zijn aan zelfstandigen, vrije beroepen en bedrijven. Bovendien rijdt u altijd met nieuwe voertuigen en geniet u van een reeks diensten uit ons aanbod.

Voordelen van Personal Lease

 • Beheer uw budget: een vast bedrag per maand inclusief diensten “à la carte”
 • Vermijd verplichtingen m.b.t. aankoop, onderhoud en doorverkoop van uw wagen
 • Kies een nieuw voertuig uit telkens u uw contract vernieuwt
 • Geniet van een reeks diensten “à la carte”

Met Volkswagen D’Ieteren Finance geniet u van een unieke dienst: in afwachting van de levering wordt u een aanloopwagen van minimum dezelfde categorie (volgens beschikbaar aanbod) ter beschikking gesteld aan de huurprijs van uw contract.

Bovendien worden alle financiële diensten gecentraliseerd bij uw vertrouwde verdeler.

De strategie van de D’Ieteren Groep lijkt voor de komende jaren over te hellen naar AutoCredit, zo blijkt uit een commentaar van een woordvoerder van Volkswagen D’Ieteren Finance: “Ondanks de recentelijke opkomst van Private Lease hebben wij gekozen om ons te concentreren op de ontwikkeling van AutoCredit (ons ballonkrediet). Een AutoCredit biedt aan de klant het grote voordeel dat hij op het einde van het contract de keuze heeft tussen het inleveren van zijn wagen (zoals bij Private Lease) en zijn wagen gewoon aankopen (restwaarde betalen). Deze vrijheid biedt een huurcontract niet. De diensten zoals onderhoudscontracten of verzekeringscontracten zijn ook beschikbaar.”

DS Automobiles

DS biedt private lease zowel online aan als via zijn officiële verkoopspunten. Momenteel kan u een contract tekenen voor volgende modellen: DS3, DS3 Crossback en DS7 Crossback. Extra troef: elk model is volledig personaliseerbaar à la carte.

Een contract teken je bij DS voor minimaal 13 en maximaal 48 maanden. De voorwaarden zijn zeker niet superstreng: je moet minimaal 18 jaar oud zijn, een geldig rijbewijs hebben, domicilie in België en een inkomstenbewijs.

Iedereen krijgt hetzelfde verzekeringstarief, ongeacht de leeftijd, het aantal jaren rijbewijs in bezit en de woonplaats. Bovendien mag iedereen met een geldig rijbewijs met de auto rijden, er hoeft zelfs geen familiale band te zijn.

Inbegrepen in het contract

 • Gebruik wagen
 • Burgerlijke Aansprakelijkheid
 • Verzekering bestuurder
 • Rechtsbijstand
 • Materiële schade
 • Europese wegbijstand
 • Vervangwagen bij pech
 • Periodieke onderhoudsbeurten
 • Vervangen slijtagestukken

Optioneel

 • Zomer/winterbanden

Einde contract

Het voertuig gaat terug naar het verkooppunt waar er een expertise zal gebeuren, gebruikschade wordt aanvaard binnen bepaalde normen.

Policy bij schade: Bij materiële schade aan de wagen is er een franchise van 2,5% op de verzekerde waarde. Franchise van € 250 op BA voor bestuurders jonger dan 23 jaar. DS doet hiermee een geste naar jonge bestuurders die bij andere verzekeraars sowieso een heel hoge premie betalen. DS geeft jonge bestuurders dus het voordeel van de twijfel. Zolang zij geen ongeval in fout begaan, hoeven zij deze franchise ook niet te betalen.

Meer info:

https://privatelease.dsautomobiles.be/nl

FCA (Fiat, Jeep, Alfa Romeo,Abarth)

Leasys staat in voor de private lease van alle merken van de FCA Groep. U vindt het aanbod van FCA via de website www.leasys.be en natuurlijk via alle dealers van de merken.

De formule heet BE FREE en is van toepassing op de focusmodellen van het volledig gamma: Fiat 500, 500C, 500L, 500X, Tipo, 124,  Alfa Mito, Giulietta, Giulia, Stelvio (de Quadrifoglio-versies niet), Jeep Renegade en Jeep Compass, Abarth 595 en 695. In principe kan u kiezen voor zowel benzine als diesel, maar de benzinekeuze wordt meer naar voor geschoven.

Dit omwille van het gemiddelde kilometeraantal van een particulier tussen 10.000 en 15.000 km per jaar.De basistarieven worden berekend zonder voorschot maar indien de klant dat wenst kan hij wel een voorschot geven en dan een verlaging krijgen van zijn maandelijkse huur (of omwille van kredietacceptatie).

De minimumleeftijd om een private lease contract te tekenen, is 21 jaar en de bestuurder moet minstens twee jaar over een rijbewijs beschikken. Bovendien mag hij of zij de afgelopen twee jaar geen rijverbod gekregen hebben of schrapping van de verzekering. Voldoende kredietwaardigheid is ook een voorwaarde (een stabiel en voldoende inkomen).

Inbegrepen in het contract

 • Huur van het voertuig
 • Inschrijvingskosten
 • BIV en verkeersbelasting
 • BA verzekering
 • Juridische bijstand
 • Bestuurdersverzekering
 • Pechbijstand
 • Normaal gaat het om contracten van 48 maanden met een maximum van 20.000 km per jaar. Wie dat wil, kan echter het contract stopzetten na 24 maanden, zonder extra kosten.

Optioneel

 • Dekking eigen schade, brand, diefstal, vandalisme, glasbreuk en natuurkrachten, onderhoudskosten, zomerbanden, winterbanden, pechbijstand Europa, tankkaart, vervangwagen als leasewagen in herstelling is.
 • Bij het nemen van de optie ‘Kasko’, betaalt de klant maandelijks een afkoopsom eigen schade (provisie).  Brand, diefstal, natuurkrachten en glasbreuk zijn in dit geval gedekt zonder eigen bijdrage (de zogenaamde ‘vrijstelling’ bij een verzekeraar); voor andere schade aan het voertuig die niet kan verhaald worden op een tegenpartij, is een eigen bijdrage verschuldigd van 500 Euro (of de herstelkost indien deze lager is).

Einde contract

 • Voor einde contract wordt de Renta norm gehanteerd, maar er wordt een waiver toegepast van 250 Euro voor alles wat kleine schade betreft.  Voor eventuele grotere schade wordt de eigen bijdrage toegepast.

Meer info:

Ford

Ford

Private Lease wordt bij Ford aangeboden door de verdelers, zij voeren ook alle onderhoud en herstellingen uit.

Er is een private lease aanbod op alle modellen, maar prijsgewijs doet men een extra inspanning op de New Focus en de Kuga. Zo wordt de New Focus 5D 1.0i Ecoboost 85PK Trend aangeboden vanaf 259 € per maand en de Kuga 5D 1.5i Ecoboost 120PK Trend vanaf 309€ per maand (huidig aanbod, kan veranderen).

Het gaat om maandbedragen zonder dat je eerst een voorschot van enkele maanden huur moet geven.

Voor u een private lease contract kan tekenen bij Ford, wordt uw solvabiliteit gecontroleerd op basis van de inkomsten en lasten. Daarnaast is er verklaring op erewoord dat de klant een goede chauffeur was de voorbije jaren. Aan de hand van die inlichtingen wordt bepaald of er recht is op de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering en de schadeverzekering.

Er is geen minimumleeftijd, de klant dient alleen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De partner, vriendin, zoon, dochter, vrienden, … mogen met de wagen rijden. De naam van de voornaamste bestuurder moet worden opgenomen op de verklaring met oog op verzekeringsdekking wanneer het contract wordt afgesloten.

Eens het contract getekend, kan u de weg op met uw Ford. Het leasingcontract loopt voor minimaal 24 en maximaal 48 maanden. U mag maximaal 100.000 km rijden.

Inbegrepen in het contract

 • Afschrijvingen
 • Onderhouds- en reparatiekosten
 • Zomerbanden
 • Wegenhulp, de klok rond
 • Burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, omnium en rechtsbijstand
 • Dekking voor materiële schade
 • Motorrijtuigenbelasting en belasting op inverkeerstelling

Niet inbegrepen

Vanzelfsprekend wel voor uw rekening zijn de brandstof en de (eventuele) boetes.

Einde contract

Aan het einde van het contract moet de wagen in zijn oorspronkelijke staat zijn, zonder sporen van abnormale slijtage of verborgen gebreken. Veranderingen aan, of accessoires bij de wagen worden niet geaccepteerd bij de terugkeer.

Meer info:

https://www.nl.ford.be/shop/volgende-stappen/aanbiedingen/particulieren#?offerType=private-lease 

Hyundai

Hyundai biedt private lease aan op het hele gamma, behalve op lichte bedrijfsvoertuigen,

via zijn dealernetwerk. Een overeenkomst telt minimaal 24 en maximaal 50 maanden (100.000 kilometer). Het Private Lease-contract geldt alleen voor particulieren van minstens 18 jaar oud met een vaste verblijfplaats in België. Een maximumleeftijd is er niet.

Het maandelijkse bedrag wordt berekend op basis van:

 • het gekozen model en de opties/accessoires
 • de looptijd van de overeenkomst
 • het aantal kilometer
 • de leeftijd van de hoofdbestuurder

Inbegrepen:

 • onderhouds- en herstellingskosten bij normaal gebruik
 • zomerbanden (normaal gebruik)
 • pechverhelping: 24 uur op 24 en 7 dagen op 7
 • burgerlijke aansprakelijkheids- en bestuurdersverzekering
 • dekking bij materiële schade (forfaitaire franchise te betalen bij ongeval in fout
 • belasting op inverkeerstelling en verkeersbelasting

Einde contract

Tijdens de huurperiode mag het contract gewijzigd of vroegtijdig stopgezet worden na een minimale periode van 12 maanden indien de kosten betaald worden. Het voertuig moet binnen geleverd worden in zijn originele staat, zonder zichtbare tekenen van abnormaal gebruik of verborgen gebreken.

Meer info:

https://hyundaiprivatelease.axus.be/

Jaguar / Land Rover

Leasys, onderdeel van FCA Bank Group, staat in voor de private lease van de modelen van Jaguar en Land Rover.

U heeft de keuze uit 2 formules, nl. ESSENTIAL en PREMIUM, beiden van toepassing op de focusmodellen van het volledige gamma: Jaguar XE, XF, E-Pace, F-Pace en F-type. Land Rover Evoque, Discovery Sport, Range Rover Sport. In principe kan u kiezen voor zowel benzine als diesel, maar de benzinekeuze wordt vaker naar voor geschoven.

Dit omwille van het gemiddelde kilometeraantal van een particulier tussen 10.000 en 15.000 km per jaar. De basistarieven worden berekend zonder voorschot maar indien de klant dat wenst, kan hij wel een voorschot geven en dan een verlaging krijgen van zijn maandelijkse huur (of omwille van kredietacceptatie).
Contracten zijn mogelijk vanaf 24 tot 60 maanden en maximum 180.000km.

De minimumleeftijd om een private lease contract te tekenen, is 21 jaar en de bestuurder moet minstens twee jaar over een rijbewijs beschikken. Bovendien mag hij of zij de afgelopen twee jaar geen rijverbod gekregen hebben of schrapping van de verzekering. Voldoende kredietwaardigheid is ook een voorwaarde (een stabiel en voldoende inkomen).

Inbegrepen in het “ESSENTIAL” contract

 • Huur van het voertuig
 • Inschrijvingskosten
 • BIV en verkeersbelasting
 • BA verzekering
 • Juridische bijstand
 • Bestuurdersverzekering
 • Pechbijstand

Aanvullend inbegrepen in het “PREMIUM” contract

 • Dekking eigen schade, brand, diefstal, vandalisme, glasbreuk en natuurkrachten, onderhoudskosten, zomerbanden, winterbanden, pechbijstand Europa, vervangwagen als leasewagen in herstelling is.
 • Bij het nemen van de optie ‘Kasko’, betaalt de klant maandelijks een afkoopsom eigen schade (provisie). Brand, diefstal, natuurkrachten en glasbreuk zijn in dit geval gedekt zonder eigen bijdrage (de zogenaamde ‘vrijstelling’ bij een verzekeraar); voor andere schade aan het voertuig die niet kan verhaald worden op een tegenpartij, is een eigen bijdrage verschuldigd van 500 Euro (of de herstelkost indien deze lager is).

Einde contract

 • Bij einde contract wordt samen met de klant een staat opgemaakt door de experten van Belcar en de Renta norm gehanteerd, er wordt tevens een waiver toegepast van 250 Euro voor alles wat kleine schade betreft. Voor eventuele grotere schade wordt de eigen bijdrage toegepast.

Offerte aanvragen kan hier: quotations.be@leasys.com

Meer info: https://www.leasys.com/be

Kia

Kia Private lease is op het volledige Kia gamma beschikbaar en wordt enkel via de concessies aangeboden.

Iedereen die in Belgie gedomicilieerd is en over een geldig rijbewijs beschikt, kan een private lease aanvragen. Voor verzekering zijn er geen voorwaarden ook de pricing wijzigt niet volgens de leeftijd of profiel van de lease-aanvrager.

Elke aanvraag wordt aan een solvabiliteitscontrole onderworpen.De looptijden variëren van 24 tot 60 maanden. Het maximale aantal kilometers is in functie van het model. In het contract zijn alle diensten inbegrepen.

Winterbanden – tankaart – vervangwagen (na 24 u immobilisatie) zijn een optie in het contract. Iedereen die over een geldig rijbewijs beschikt mag met het voertuig rijden.

In geval van ongeval in fout moet er een vrijstelling bestaald worden. In alle contracten is een omnium verzekering inbegrepen (Perfecta genaamd)
Op het einde van het contract wordt een expertise op het voertuig uitgevoerd waarna een mogelijke doorbelasing van schade zou kunnen volgen.

Mazda

Mazda heeft heeft geen eigen private lease product maar wanneer u informeert bij hun dealers kunnen ze u wel formules voorstellen die ze samen met leasingmaatschappijen aanbieden.

Daarom is het ook onmogelijk om hier de voorwaarden samen te vatten, omdat die afhankelijk zijn van de leasingmaatschappij.

Het gaat in de regel wel om full service contracten.

Mercedes-Benz

Het private lease aanbod van Mercedes-Benz richt zich vooral op de compactere modellen en wordt ook regelmatig aangepast.

Momenteel kan u deze modellen leasen bij de Duitse constructeur:  A-klasse, B-Classe, CLA en CLA Shooting Break, GLA en GLC.

Andere modellen kunnen toekomstgericht het aanbod aanvullen. U kan zowel terecht bij de Mercedes-Benz concessies als online.

Voor iedere aanvraag moet er een individuele krediet- en verzekeringsgoedkeuring gegeven worden. Zowel qua aantal kilometer (van 10.000 tot 40.000 km/jaar) als looptijd (37 tot en met 60 maanden) is het aanbod flexibel. Naast de bestuurder mogen ook alle inwonende familieleden met het voertuig rijden.

Inbegrepen in het contract

 • Een vaste maandelijkse huur
 • Voorschot is facultatief
 • Alle taksen: belasting op inverkeersstelling, rijtaks en btw
 • Onderhoud en mechanische herstellingen
 • Verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid, CascoService en rechtsbijstand
 • Omniumverzekering met een franchise van 2,5% van de investeringswaarde
 • Zomerbanden
 • Wegbijstand in heel Europa, dag en nacht, 7 dagen op 7
 • Volledige administratieve afwikkeling
 • Het Voertuig wordt bij het inleveren volgens de rentanorm geëvalueerd op schade.  Bijkomende schade is ten laste van de klant.

 Meer info:

Opel

Bij Opel geldt het private lease aanbod op het hele gamma, behalve de lichte bedrijfsvoertuigen.

Zowel voor prijzen als offertes moet u bij de de Opel-dealer zijn. De voorwaarden om een contract te tekenen zijn eenvoudig.

U moet minimaal 18 jaar oud zijn, in het bezit van een geldig rijbewijs en u moet een bewijs van inkomen kunnen voorleggen. De looptijd van het private lease contract is minimaal 24 maanden tot maximaal 60 en 150.000 km.

Ook andere chauffeurs dan de leasingnemer mogen met het voertuig rijden. Door Opel wordt niet gespecifieerd wie, dus gaan we ervan uit dat dit iedereen is met een geldig rijbewijs.

Inbegrepen in het contract

 • Afschrijvingen
 • Onderhouds- en reparatiekosten
 • Zomerbanden
 • Wegenhulp, de klok rond
 • Burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, omniumverzekering met een vrijstelling van 2,5% van de cataloguswaarde.
 • Dekking voor materiële schade
 • Motorrijtuigenbelasting en belasting op inverkeerstelling.

Einde contract

Aan het einde van het contract moet de wagen in “correcte staat” binnengeleverd worden bij de Opel dealer of bij een Opel Lease Center.

Meer info:

https://www.opel.be/nl/fleet/bestuurder/lease.html

Peugeot

Peugeot biedt private lease zowel online aan als via zijn officiële verkoopspunten.

Momenteel kan u een contract tekenen voor volgende modellen: 108, 208, 308, NEW 508, SUV 2008, SUV 3008, SUV 5008, Rifter en Traveller.

Een contract teken je bij Peugeot voor 24 of 36 maanden. De voorwaarden zijn zeker niet superstreng: je moet minimaal 18 jaar oud zijn, een geldig rijbewijs hebben, domicilie in België en een inkomstenbewijs.

Iedereen krijgt hetzelfde verzekeringstarief, ongeacht de leeftijd, het aantal jaren rijbewijs in bezit en de woonplaats. Bovendien mag iedereen met een geldig rijbewijs met de auto rijden, er hoeft zelfs geen familiale band te zijn.

Inbegrepen in het contract

 • Gebruik wagen
 • Verzekering BA
 • Verzekering bestuurder
 • Rechtsbijstand
 • Materiële schade
 • Europese wegbijstand
 • Vervangwagen bij pech
 • Periodieke onderhoudsbeurten
 • Vervangen slijtagestukken

Optioneel

 • Zomer/winterbanden

Einde contract

Het voertuig gaat terug naar het verkooppunt waar er een expertise zal gebeuren, gebruiksschade wordt aanvaard binnen bepaalde normen.

Policy bij schade: Bij materiële schade aan de wagen is er een franchise van 2,5% op de verzekerde waarde. Franchise van € 250 op BA voor bestuurders jonger dan 23 jaar. Peugeot doet hiermee een geste naar jonge bestuurders die bij andere verzekeraars sowieso een heel hoge premie betalen. Peugeot geeft jonge bestuurders dus het voordeel van de twijfel. Zolang zij geen ongeval in fout begaan, hoeven zij deze franchise ook niet te betalen.

Meer info:

privatelease.peugeot.be

Renault

De Franse constructeur biedt private lease aan op het hele gamma personenwagens, behalve op de elektrische auto’s en bestelwagens.

U vindt de informatie online (zie link onderaan) maar voor een offerte wordt u doorverwezen naar een concessiehouder naar keuze.

Personen met een geldig rijbewijs tussen 18 jaar en maximaal 75 jaar (op het einde van het contract) kunnen een private Lease onderschrijven mits goedkeuring kredietwaardigheid. Qua loopduur zijn er contracten mogelijk tussen 24 en 60 maanden en tussen de 10.000 en 100.000 km.

Inbegrepen in het contract

 • Taksen
 • Onderhoud
 • Zomerbanden
 • Verzekering bestuurder
 • 24/7 bijstand bij pech

Niet inbegrepen

 • Brandstof
 • Winterbanden

Einde contract

Het voertuig moet ingeleverd worden bij de garage waar het contract werd afgesloten.  Mogelijke schade aan het voertuig zal bepaald worden volgen de Renta normen.

Meer info:

https://aanbiedingen.renault.be/private-lease

Toyota – Lexus

Bij Toyota en Lexus is private lease mogelijk voor alle modellen behalve de Miraï.

U vindt dat aanbod zowel online (met een online calculatietool), via de dealers als via acties met derde partijen.

Iedereen die 18 jaar is en een geldig rijbewijs kan voorleggen, komt in aanmerking mits een solvabiliteitscontrole door een onafhankelijke derde partij.

De contracten lopen van 24 tot 48 maanden en van 5.000 tot maximaal 25.000 per jaar. In principe mag alleen de leasenemer met de auto rijden.

Inbegrepen in het contract

 • Onderhoud, herstellingen en bandenvervanging gedurende de looptijd van het contract.
 • Bijstand over heel Europa. Indien uw probleem niet meteen kan worden opgelost, krijgt u een vervangwagen gedurende maximum 5 dagen.
 • Burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, omniumverzekering met een vrijstelling van 2,5% van de cataloguswaarde.
 • Motorrijtuigenbelasting en belasting op inverkeerstelling

Niet inbegrepen

Brandstof en boetes zijn voor rekening van de klant.

Einde contract

De wagen moet in zijn oorspronkelijke staat zijn, zonder sporen van abnormale slijtage of verborgen gebreken terug binnengeleverd worden. Veranderingen aan, of accessoires bij de wagen worden niet geaccepteerd bij de terugkeer. Er wordt gewerkt met een handboek einde contract met schade die aanvaardbaar is of niet.

Meer info:

https://nl.toyota.be/een-toyota-kopen/private-lease.json

Nissan

Nissan zet sinds december 2017 vol in op private lease en doet dat niet met one-shots op enkele modellen maar voor het volledige gamma.

Het Japanse merk kende in 2018 al een stijging naar meer dan 800 private lease contracten, terwijl dat er in 2017 maar 200 waren.

Binnen een Nissan Private Lease-contract kiest de particulier zelf de termijn, het model en het aantal kilometer dat hij of zij wenst af te leggen.

Inbegrepen in het contract

 • Verzekering
 • Alle verkeersbelastingen
 • Onderhoud en herstellingen
 • Banden
 • Technische controle
 • 24/7 bijstand bij pech
 • Technische controle

U kan het volledige private lease aanbod van Nissan vinden op hun officiële website www.nissan.be of u kan terecht bij de officiële Nissan dealers voor meer info. De twee courantste modellen, zijn de Nissan Micra en de Nissan Qashqai.

Meer info:

https://nl.nissan.be/klanten/nissan-financiering/private-lease-promoties.html

Suzuki

De Japanse constructeur werkt voor zijn private lease formule samen met DirectLease.

U vindt het aanbod online via www.suzukilease.be maar ook via concessiehouders die de link gebruiken op hun eigen website.

Momenteel is er een private lease aanbod op de modellen Ignis, Swift en Baleno.

Suzuki stelt geen voorwaarden qua leeftijd, zolang men maar een geldig rijbewijs heeft. Er gebeurt een kredietcheck. De minimale zaken hierbij zijn een kopie van een geldig rijbewijs, van de drie meest recente loonstroken, van de laatste belastingaangifte en van de identiteitskaart. Suzuki vraagt ook een bewijs van storting van de drie laatste lonen, een loonoverdracht en de betaling via bankdomiciliëring.

Iedereen met een geldig rijbewijs mag met de wagen rijden, maar de leasenemer blijft verantwoordelijk voor de wagen. Qua loopduur zijn volgende formules mogelijk: 24 maanden, 36 maanden of 48 maanden, telkens met 10.000km per jaar. Meerkilometers worden jaarlijks afgerekend aan een prijs van 0,07€ incl. BTW per meer gereden km.

Inbegrepen in het contract

 • Afschrijving
 • Rente
 • Taksen
 • 10.000 km per jaar. Voor meer kilometers betaalt u extra
 • Verzekering BA en eigen schade
 • Omnium verzekering, franchise is 375€ per schadegeval
 • Reparaties
 • Onderhoud
 • (Zomer)Banden
 • 24/7 Pechverhelping in België

Niet inbegrepen

  • Winterbanden
  • Bestuurdersverzekering
  • Vervangwagen na 24 uur

Einde contract

Suzuki hanteert de Renta norm en heeft een innameprotocol gemaakt, voorzien van een duidelijke splitsing in enerzijds geaccepteerde gebruiksschades en anderzijds schades die tijdens het contract gemeld moeten worden. Doe je dit laatste niet, dan kan deze schade volledig verhaald worden op wie het contract getekend heeft.

Meer info:

www.suzukilease.be

 

Volvo

De Zweedse constructeur biedt private lease aan op het volledige gamma. De snelste weg naar dat aanbod gaat via de website . De Volvo verkopers helpen u ook verder met een persoonlijke berekening op basis van de gewenste uitrusting.

Volvo stelt geen specifieke voorwaarden om een private lease contract te mogen tekenen en er is ook geen leeftijdsbeperking.

Bij de berekening van de verzekeringspremie wordt er wel rekening gehouden met de rijervaring en de leeftijd. Tevens  wordt er een kredietanalyse uitgevoerd in samenwerking met een kredietverzekeraar.

Modaliteiten contract

 • Alleen een maandelijkse huursom, geen mogelijkheid tot voorschot
 • Maximale duurtijd: 48 maanden
 • Maximaal aantal kilometers: 100.000
 • Flexibele formules mogelijk (binnen de hierboven beschreven limieten)
 • Iedereen mag met het voertuig rijden
 • Geen aankoopoptie

Inbegrepen in het contract

 • Huur wagen
 • Onderhoud
 • Verzekeringen: BA, Rechtsbijstand, bestuurdersverzekering, omnium.

Vrijstelling omnium : vermeld op de offerte in functie van de de investering. Vrijstelling is niet van toepassing op totale diefstal en glasbreuk door steenslag. BA en rechtsbijstand volgens bevestigde geboortedatum van de voornaamste bestuurder. Indien bij een ongeval in fout de bestuurder jonger is dan 23 jaar zal er een vrijstelling van €150 van toepassing zijn in BA.

 • Taksen
 • Zomerbanden

Einde contract

De wagen moet in zijn oorspronkelijke staat zijn, zonder sporen van abnormale slijtage of verborgen gebreken. Veranderingen aan, of accessoires bij de wagen worden niet geaccepteerd bij de terugkeer. Renta-normen zijn van toepassing. Deze info wordt aan de klant gegeven : “Het is normaal dat de wagen er niet meer splinternieuw uitziet na enkele jaren. Op deze lijst  ontdekt u welke schade acceptabel is en welke niet. Het verslag van de expert zal dan niet als een verrassing komen.”

Meer info:

https://www.volvocars.com/nl-be/kopen/volvo-diensten/financiering-en-leasing/private-use/private-lease

Leasingmaatschappijen

Alphabet

Bij Alphabet geen klassieke private lease formule voor het grote publiek.

Het biedt daarentegen wel B2E (Business to Employee). B2E is een product dat werd ontworpen voor de klanten van Alphabet die hen in staat stelt om aan hun werknemers aan interessante voorwaarden een full-service leasingcontract aan te bieden.

Ook medewerkers met een bedrijfswagen kunnen via B2E een extra contract afsluiten voor zichzelf. De werkgever fungeert dus louter als tussenpartij maar het leasingcontract is rechtstreeks tussen de werknemer en Alphabet.

Aangezien het dus niet om een bedrijfswagen gaat, moet er ook geen VAA betaald worden. De voordelen voor de werknemer spreken volgens Alphabet voor zich: de luxe van een nieuwe wagen zonder zorgen, en dat aan een heel scherpe all-in-prijs.

Het volledige servicepakket met reparatie, onderhoud, banden, verzekering, rechtsbijstand en een vervangwagen is inbegrepen in het aanbod.Op het einde van het contract moet de gebruiker de restwaarde niet financieren en kan er makkelijk een vervolgcontract worden afgesloten.

Aangezien het meestal gaat om de vervanging van oudere wagens, worden deze dankzij B2E ingeruild voor nieuwere en zuinigere wagens.

Baloise

Safe Lease is een ‘private lease’-product aangeboden door Axus, verzekerd door Baloise Insurance en verdeeld via makelaars.

Inbegrepen in de maandelijkse huur:

 • inschrijving;
 • onderhoud;
 • taksen;
 • zomerbanden;
 • technische bijstand;
 • verkeersbelasting;
 • alle herstellingen en verzekeringen.

Alleen brandstof en eventuele verkeersboetes betaalt de klant zelf.

Meer info:

Surf naar safelease.be voor meer info, de deelnemende makelaars en het aanbod van leasingwagens.

Directlease

Bent u op zoek naar een groot aanbod, dan bent u aan het goede adres bij DirectLease dat auto’s van heel wat merken in private lease aanbiedt (zie link onderaan).

Het product heet DirectLease Privé en wordt aangeboden aan iedereen die over een geldig rijbewijs beschikt.

Er wordt ook geen onderscheid gemaakt naar leeftijd, ook niet wat betreft de verzekering.

Dus voor jonge chauffeurs geen hogere verzekeringstarieven. DirectLease werkt ook met een “laagste prijs garantie”.

Vindt u op de markt een lager tarief op een bepaald model, dan krijgt u het verschil terug. U kan kiezen uit looptijden van 24, 36, 48 of 60 maanden. Vroeger stoppen dan het contract stipuleert, is ook mogelijk.

Gratis is dat echter niet. Je betaalt dan de helft van de resterende termijnen en bent van je verplichting af. Zoals bij alle andere spelers in de markt, wordt u aan een kredietcheck onderworpen (3 meest recente loonstroken,  laatste belastingaangifte, …)

Inbegrepen in het contract

 • Afschrijving
 • Rente
 • Taksen
 • 10.000 km per jaar. Voor meer kilometers betaalt u extra.
 • Verzekering BA en eigen schade
 • Reparaties
 • Onderhoud
 • (Zomer)Banden
 • 24/7 Pechverhelping in België

Optioneel

 • All season banden (15 euro extra per maand)
 • Bestuurdersverzekering
 • Pechverhelping in het buitenland
 • Een vervangwagen na 24 uur

Einde contract

DirectLease hanteert een duidelijke richtlijn voor de gebruiksschades. Dit zijn schades aan een auto die horen bij het gebruik ervan. Hiervoor hanteren zij de Renta norm en hebben ze een innameprotocol gemaakt, voorzien van een duidelijke splitsing in enerzijds geaccepteerde gebruiksschades en anderzijds schades die tijdens het contract gemeld moeten worden. Doe je dit laatste niet, dan kan deze schade volledig verhaald worden op wie het contract getekend heeft.

Meer info:

https://www.directleaseprive.be/

Justlease

Justlease, een nieuwe speler die zich enkel richt op private lease, heeft een wisselend aanbod van modellen en merken. Om de bekendheid te vergroten werkt de maatschappij samen met partners zoals Mediamarkt die kortdurende acties in de schijnwerpers plaatsen.

Via de website www.justlease.be kunnen geïnteresseerden hun private lease pakket samenstellen. Momenteel zijn er 22 modellen waaruit gekozen kan worden: van Opel Karl Rocks (voor 199 euro per maand) tot een Volkswagen Tiguan (voor 525 euro per maand). Voornamelijk zijn het benzinewagens, maar er prijkt ook één hybride in het gramma.

De basistarieven worden berekend op een huurcontract van 48 maanden en 10.000 km/jaar, maar de klant kan opteren voor een langere huurtijd en/of meer aantal kilometer per jaar via extra bundels. Het acceptatieproces bestaat uit een aantal stappen. Wanneer een klant zijn/haar gegevens en de nodige documenten (kopie van loonfiche, geldig Belgisch rijbewijs en identiteitskaart) heeft doorgespeeld, gaat Justlease na of hij/zij in aanmerking komt. Er wordt onder andere gecontroleerd of de aanvrager minimaal 23 jaar is en of hij/zij over een geldig rijbewijs beschikt.

Het vaststellen van de borg wordt berekend aan de hand van het debiteurenrisico van de aanvrager en de keuze van het model en de opties. Wanneer ook de kredietwaardigheid van de klant wordt goedgekeurd, wordt de klant op de hoogte gebracht van de toelating en de vervolgstappen om het contract definitief af te sluiten.

Inbegrepen

 • Reparatie, onderhoud en banden
 • Vervangend vervoer na 24 uur
 • Omniumverzekering
 • Flexibele kilometerbundel
 • Pechhulp door heel België
 • Persoonlijk dashboard en app
 • Verkeerstaks

Optioneel

 • Extra kilometers per jaar
 • Langere looptijd
 • Extra verzekeringen
KBC Autolease

KBC Autolease biedt bestaande KBC-klanten private lease contracten aan via de digitale toepassingen KBC Touch of KBC Mobile. De leaseauto’s zijn de nieuwste modellen van het moment. Het aanbod bevat zowel compacte stadswagens, ruime familiewagens als sportieve modellen. De klemtoon ligt op groene auto’s: zuinige benzinewagens, hybrides, plug-in hybrides en zelfs elektrische auto’s. Ook zijn er tweedehandse auto’s beschikbaar met een kortere looptijd. Voor nieuwe auto’s is de looptijd 47 maanden. Waarom 47 maanden? Elke auto moet na 4 jaar (= 48 maanden) naar de keuring. Bij 47 maanden is dat niet nodig.

Om een leaseauto aan te vragen, moet je minimaal 6 maanden klant zijn bij KBC. In KBC Touch of KBC Mobile kan je je eigen leaseauto samenstellen en personaliseren naar je eigen smaak en voorkeur: kleur van het interieur en exterieur en type versnellingsbak. Nadien kan je je aanvraag versturen en ondertekenen, volledig digitaal. Je kiest zelf in welke garage je de auto wilt ophalen.

Wat is inbegrepen:

 • De huur van de leaseauto
 • De Belasting op de Inverkeerstelling (BIV)
 • De jaarlijkse verkeersbelasting
 • Onderhoud en reparaties
 • Banden
 • Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA)
 • Verzekering rechtsbijstand (RB)
 • Risicoregeling (Bij opzet, schuld of eigen fout betaal je een vrijstelling van 250 euro)
 • De kosten van de eerste technische controle bij aflevering als je leaseauto een trekhaak heeft
 • Nationale en internationale voertuigbijstand

Optioneel:

 • Trekhaak (indien mogelijk)
 • 4-seizoenenbanden

Wat is niet inbegrepen:

 • Brandstof
 • Verzekering lichamelijke ongevallen
 • Verkeersboetes
 • Personenbijstand

Meer info:

https://www.kbc.be/particulieren/nl/voertuig/particulier-leasen/private-lease.html

LeasePlan

Van de grote leasingmaatschappijen was LeasePlan de eerste om meer dan twee jaar geleden uit te pakken met private lease.

Niet als een vast onderdeel van het aanbod maar toen als een éénmalige actie in samenwerking met Media Markt.

Daarna volgden nog gelijkaardige acties. Ondertussen  heeft LeasePlan de strategie van de one-shots verlaten en biedt het via zijn website minstens drie tot momenteel wel meer dan 12 modellen aan. Dat aanbod is variabel en in functie van de populairste modellen op de markt.

Vroeger stoppen dan het contract stipuleert, is mits voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden mogelijk.

Inbegrepen in het contract

 • Burgerlijke aansprakelijkheid, risicobehoud & rechtsbijstand
 • Onderhoud & herstellingen
 • Banden (onbeperkt, volgens normale slijtage)
 • Europese pechverhelping met maximaal 5 dagen vervangwagen bij pech onderweg
 • Bijstand 24 uur op 24, 7 dagen op 7
 • Verkeersbelasting en btw
 • Financieringskosten

Optioneel

 • Bestuurdersverzekering

Niet inbegrepen

 • Brandstof
 • Verkeersboetes
 • Winterbanden
 • Vervangend vervoer bij herstelling of onderhoud. Je krijgt wel een vervangwagen gedurende maximaal 5 dagen bij pech onderweg.

Meer info:

https://www.leaseplan.com/nl-be/privatelease

Mobilease

Mobilease is een multimerk-leasingmaatschappij die zowel online, via makelaars als via twee concessies private lease contracten aanbiedt (Automotive Concessies in Waregem en Roeselare).

Men vraagt steeds een minimaal voorschot van 15 % van de investering. Er zijn geen beperkingen op leeftijd.

De prijs van de verzekering zal (licht) wijzigen voor personen die jonger zijn dan 27 jaar. De looptijd en het aantal kilometers is flexibel tot maximaal 60 maanden en 100.000 km.

Inbegrepen in het contract

 • Afschrijving
 • Taksen
 • Onderhoud en herstellingen
 • Onbeperkt aantal zomerbanden (mits normaal gebruik)
 • Verzekering (BA, rechtsbijstand en omnium met een vaste vrijstelling van 500 €
 • Europese bijstand (met vervangwagen voor 7 dagen)

Optioneel

Winterbanden

Einde contract

Mobilease gebruikt de “Mobinorm”, wat een afgeleide is van de Renta-norm voor de bepaling van de einde contract schade. Indien het contract bij Mobilease vervangen wordt, krijgt de klant een korting op zijn schade einde contract van 350 €. De schade einde contract afhandeling wordt steeds gedaan in het bijzijn van onze klant in samenspraak met een onafhankelijke expert.

Meer info:

www.mobilease.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *