Renault Kerremans levert eerste ambulance aan Rode Kruis Vlaanderen

Renault Kerremans Lier heeft de allereerste nieuwe ambulance van Rode Kruis-Vlaanderen afgeleverd, een Master L2H2. Voor de Renault-garage uit Lier is de bestelling een absolute primeur.

Rode Kruis Vlaanderen beschikt vandaag over een ambulancepark van 150 wagens, die voor de rampenwerking, eerste hulp en op evenementen worden ingezet. Doel is om er 4 tot 5 per jaar te vervangen. Renault zet voor de bestellingen die in Lier geplaatst worden de nieuwste types van de Renault Master L2H2 in. De eerste twee voertuigen zijn bestemd voor de zones Leuven en Opwijk. De volgende twee worden momenteel omgebouwd. Rode Kruis-Vlaanderen hoopt deze positieve trend zonder meer verder te zetten.

De wagens zijn uitgerust met de meest moderne voorzieningen: van de laatste generatie brancardtafels tot een speciale vering die een overbrenging naar of van het ziekenhuis moet optimaliseren.

Specifieke opleiding

Deze generatie ambulances werd bovendien getransformeerd met ABS- of polyesteronderdelen om reiniging en desinfectie makkelijker te maken én om kruisinfecties tussen verschillende patiënten die vervoerd werden te vermijden. Ook handig voor de hulpverleners: de nieuwe ziekenwagens beschikken over twee zijdeuren, waardoor de medische apparatuur sneller toegankelijk wordt voor de hulpverleners.

Als erkend verdeler van de merken Renault en Dacia tracht Renault Lier een ‘one-stop’ service te bieden, waardoor de klant niet telkens moet aankloppen bij de ombouwer voor eventuele onderhouds- of herstellingswerken. Eigen technici kunnen bij een onderhoud de ombouw mee controleren op mogelijke mankementen. Verder worden buiten de opleidingen van het merk Renault ook specifieke begeleiding en bijscholing voor de ombouw voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *