Rijdt er bij ons binnenkort een EV met een prijskaartje van slechts 15.000 euro rond?

Volgens het Franse tijdschrift Le Point staat de Renault-groep op het punt zijn City K-ZE – momenteel verkrijgbaar in China – in Europa op de markt te brengen. En dit onder de vlag van haar zustermerk Dacia.

Op de Aziatische markt herbergt de City K-ZE een 26,8 kWh accu en een 33 kW (45 pk) sterke motor. Samen zijn die goed voor een WLTP-gemeten rijbereik van 200 kilometer. Topsnelheid? 105 km/u.

Deze prestaties zullen ongetwijfeld iets naar boven worden bijgesteld, maar niet te veel, om een naar EV-termen spotgoedkope vanaf-prijs van 15.000 euro te rechtvaardigen. Noteer wel dat de K-Ze in China aan een bedrag tussen de 7.200 en 9.200 euro wordt verkocht …

Deze prijspositionering zou de Dacia K-ZE enkele duizenden euro’s onder de Volkswagen e-up, Seat Mii Electric of Skoda Citigo-e i plaatsen, de drieling van de Volkswagengroep die momenteel de goedkoopste EV op de markt is …

Het bericht Rijdt er bij ons binnenkort een EV met een prijskaartje van slechts 15.000 euro rond? verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *