Toyota Belgium eerste automerk dat deel uitmaakt van The Shift

Toyota maakt voortaan deel uit van The Shift, het Belgisch verzamelpunt voor duurzaamheid. The Shift is bekend van ‘Sign for My Future’ en verbindt een kleine 3400 mensen bij meer dan 410 bedrijven, NGO’s, academische instellingen en overheidsdepartementen. The Shift is ook het nationaal contactpunt voor de World Business Council for Sustainable Development, UN Global Compact en CSR Europe.

Klimaatambities

Door lid te worden van The Shift, toont Toyota dat het zijn ambities om minder impact te creëren op het klimaat, nog meer kracht wil bijzetten. Michael Roosen, Managing Director Toyota Belgium: “Elk jaar wordt het aandeel hybride wagens in onze verkoop beduidend groter. In 2015 zaten we aan 30%, in 2017 aan 50%, vandaag aan 65% en dit aandeel zal ongetwijfeld blijven stijgen. Hybride wagens zijn interessant omdat men het verbruik en de uitstoot met 50% kan verminderen, terwijl er geen extra infrastructuur nodig is zoals specifieke tankstations of laadpalen. Het is ook een geavanceerde technologie die betaalbaar is. Daarnaast bieden we ook een zero-emissie waterstofwagen aan, de Mirai.

David Leyssens, voorzitter van The Shift, voegt daar nog aan toe: “The Shift is erg blij met de komst van Toyota als lid van ons duurzaamheidsnetwerk. Het bedrijf speelt mogelijk een sleutelrol in het realiseren van een shift naar een koolstofarme mobiliteit. We kijken er naar uit om Toyota te ondersteunen en aan te moedigen in de stappen die het bedrijf zet op vlak van ontwikkeling van waterstoftechnologie en elektrische mobiliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *