Volkswagen en Ford lanceren wereldwijde alliantie

Volkswagen AG en Ford sloten vandaag de eerste akkoorden die een wereldwijde alliantie tussen beide mastodonten uit de automobiel mogelijk moet maken. Een alliantie die in de eerste plaats gericht lijkt op utilitaire wagens, maar in een mogelijke volgende stap ook de mobiliteit van de toekomst wil vormgeven.

De eerste vrucht van de Duits-Amerikaanse samenwerking zullen we dus in het utilitaire segment zien. Zo zou in 2022 wereldwijd een middelgrote pick-up verdeeld worden, vanaf 2023 komen daar bestelwagens in Europa bij. Beide mastodonten uit de automobiel verwachten immers dat die markten fors groeien over de volgende vijf jaar en zien de voordelen van schaalvergroting en het delen van ontwikkelingskosten in. Maar de nieuwgevormde alliantie bekijkt ook het groter plaatje: een mogelijke samenwerking op het vlak van elektrische en autonome voertuigen en mobiliteitsdiensten wordt onderzocht. Ook bijkomende voertuigenprogramma’s worden momenteel besproken, in de volgende maanden zou daar meer duidelijkheid over moeten komen.

Efficiënter werken

“Deze alliantie zal beide bedrijven helpen waarde te creëren en te beantwoorden aan de vraag van onze klanten en de maatschappij”, vertelde Ford-CEO Jim Hackett. “De twee bedrijven zullen niet alleen efficiënter kunnen werken, maar samen ook de mobiliteit van de toekomst vorm kunnen geven.”

“Volkswagen en Ford zullen dan ook samenwerken met al hun middelen, innovaties en mogelijkheden om miljoenen klanten over de hele wereld beter van dienst te kunnen zijn”, vult Herbert Diess, CEO van Volkswagen, daaraan toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *