Wat als… BMW-rijders gratis door de Liefkenshoektunnel mogen rijden?

De komende maanden test het Vlaams Verkeerscentrum samen met o.a. BMW een nieuwe ‘slimme tunnel service’ op de ring rond Antwerpen. Om de file in de buurt van de Kennedytunnel te verminderen, bestudeert het of de Liefkenshoektunnel als alternatief kan dienen.

Liefkenshoektunnel BMW

In de Antwerpse regio kan snelwegverkeer via twee tunnels de Schelde oversteken: de Kennedytunnel en de Liefkenshoektunnel. Met gemiddeld 160.000 voertuigen per dag is de Kennedytunnel de drukste tunnel van Vlaanderen. De Liefkenshoektunnel, een toltunnel, is vaak minder druk met dagelijks gemiddeld 40.000 voertuigen. Dat automobilisten liever mee gaan aanschuiven voor de Kennedytunnel, hoeft echter niet te verbazen: een enkeltje door de (met privégeld gefinancierde) Liefkenshoektunnel kost al gauw 5 à 6 euro.

Proefproject

Met een proefproject wil het Vlaams Verkeerscentrum nagaan hoe het de oververzadigde Kennedytunnel kan ontlasten. Zou het verkeer zich evenwichtiger kunnen verdelen over de beide Scheldetunnels van de Antwerpse ring?

Weggebruikers die de Kennedytunnel op hun weg hebben liggen, krijgen bij grote verkeersdrukte in die tunnel, via hun gps of verkeersapp proactief de Liefkenshoektunnel als alternatief voorgesteld. Wanneer zij die aangeboden omleiding in hun navigatiesysteem accepteren, ontvangen ze een digitale voucher waarmee ze gratis door de Liefkenshoektunnel kunnen rijden.

Proefkonijn

Zin om als proefkonijn te dienen? Als BMW-rijder die beschikt over een navigatiesysteem ‘Professional’ én een boordcomputer met BMW Operating System 6, komt u in aanmerking. Geen BMW-rijder? Geen nood! U kunt zich ook kandidaat stellen als gebruiker van de gratis verkeersapp Flitsmeister.

Interesse? Aanmelden kan hier.

Het bericht Wat als… BMW-rijders gratis door de Liefkenshoektunnel mogen rijden? verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *