De favoriete bedrijfswagen van de Belg in 2019 is …

Alle categorieën samengenomen bleef de Volkswagen Golf in het eerste kwartaal van 2019 de meest ingeschreven wagen van België, met 4.188 stuks. In de hiërarchie gaat hij de Citroën C3 en Renault Clio vooraf.

Bron: FEBIAC

Wanneer we naar de particuliere verkoop kijken, zien we dezelfde drie namen terug, maar in een andere volgorde. Hier is de Citroën C3 de meest ingeschreven wagen, voor de Renault Clio en de Volkswagen Golf.

Bron: FEBIAC

De Fiat 500 en Opel Corsa maakten de algemene Top 5 en de Top 5 voor particuliere klanten compleet.

Tijdens het eerste trimester was de meest ingeschreven bedrijfswagen van België de Mercedes-Benz A-Klasse, gevolgd door de Volkswagen Golf en Renault Scénic.

Bron: FEBIAC

Regionale voorkeuren

FEBIAC onderzocht tijdens het eerste trimester van dit jaar ook de regionale voorkeuren.

De Fiat 500 was in het eerste trimester de meest ingeschreven wagen in het Brusselse Gewest, alle segmenten samengenomen. In Wallonië eindigde de Citroën C3 aan kop, terwijl Vlaamse automobilisten de Volkswagen Golf verkozen.

Als we enkel naar de bedrijven kijken, blijft de Volkswagen Golf de favoriet in Vlaanderen, maar is het de Volvo V40 die het vaakst gekozen wordt door professionele bestuurders in Brussel en de Renault Scénic in Wallonië.

Bron: FEBIAC

Evolutie per segment

Wat het aantal inschrijvingen per segment betreft, blijven SUV’s het meest in trek bij Belgische automobilisten.

Bron: FEBIAC

Als we echter de subcategorieën van de segmenten bekijken, stellen we vast dat kleine gezinswagens nipt op de eerste plaats van de subsegmenten eindigt, met 33.557 inschrijvingen in het eerste trimester tegenover 33.463 inschrijvingen voor de middelgrote SUV’s.

De derde plaats van de subsegmenten was voor de kleine SUV’s, met 21.108 inschrijvingen in de eerste drie maanden van boekjaar 2019.

Bron: FEBIAC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *