Fiscaliteit : moet aftrekbaar bedrag voor woon-werkverkeer verdubbeld worden?

Vandaag kunnen natuurlijke personen voor woon-werkverkeer rekenen op een forfaitaire vergoeding à rato van 0,15 euro/kilometer die fiscaal aftrekbaar is.

Dit bedrag werd niet meer geïndexeerd sinds … 1992! Maar zoals het Prijzenobservatorium van de FOD Economie aangeeft, is de koopkracht en het gebruik van een auto met 10,7% gestegen tussen 2008 en 2017. We kunnen ons alleen maar inbeelden wat de evolutie sinds 1992 is …

Daarom hebben federale parlementsleden van het Vlaams Belang een wetsvoorstel ingediend om dat aftrekbare fiscale bedrag op te trekken tot 0,30 euro/kilometer.

Lees ook :

Hoe kan u de boekhouding van uw vloot vereenvoudigen?

“Sinds 1992 zijn de kosten voor automobilisten aanzienlijk gestegen, of het nu gaat om veranderingen in de autofiscaliteit of verhogingen van accijnzen op brandstof, of om veranderingen in de olieprijs op de internationale markten”, aldus de ondertekenaars van het wetsvoorstel

“Weliswaar zijn deze kosten de afgelopen twaalf jaar minder gestegen dan de algemene inflatie, maar al deze ontwikkelingen staan in schril contrast met het forfaitaire bedrag van 0,15 euro.”

Het bericht Fiscaliteit : moet aftrekbaar bedrag voor woon-werkverkeer verdubbeld worden? verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *