Isabelle Richelle (Tax Institute ULg) : “Ik heb geen cijfermatige evaluatie in het programma van Ecolo gezien”

De plannen van Ecolo betreffende de bedrijfswagen zijn gekend: de groenen willen het fiscaal regime voor dit soort wagens binnen de vijf jaar afschaffen en vervangen door een mobiliteitsbudget voor alle werknemers onder de vorm van een belastingkrediet van 700 tot 2.780 euro.

Is dat realistisch? onze collega’s van L’Echo stelden de vraag aan Isabelle Richelle, medevoorzitter van het Tax Institute van de Universiteit van Luik. Dit was haar antwoord:

“Dit belastingvrije voordeel is zich gaan ontwikkelen omdat de arbeidskost veel te hoog is. Een gelijkaardig voordeel uitkeren aan alle werknemers is niet slecht omdat je iedereen gelijk behandelt, maar dat kan uiteindelijk duurder uitdraaien. Ik heb in ieder geval geen cijfermatige evaluatie van het plan in het programma van Ecolo gezien.”

Nochtans verzekert Ecolo: dit programma zal budgetneutraal zijn. Voor de Staat wel … maar voor de werknemer? “Ecolo gaat ervan uit dat veel werknemers geen volledige netto compensatie verwachten wanneer ze hun bedrijfswagen inleveren”, lezen we in het artikel van L’Echo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *