Kilometerheffing in Brussel | “We evolueren in die richting”

taxe kilométrique Bruxelles

Een kilometerheffing in Brussel? Die staat inderdaad in het regionale regeerakkoord. Het is dus voor binnenkort, zeker als we de Brusselse Minister van Mobiliteit, Elke Van den Brandt (Groen) mogen geloven, die werd geïnterviewd door onze collega’s van L’Echo.

“We willen een belasting die gelieerd is aan het autogebruik. Idealiter zal die taks geïnstalleerd worden samen met de andere Regio’s. Maar als het nog tien jaar duurt vooraleer zij overtuigd zijn, zullen we in Brussel de luxe niet meer hebben om te wachten. We zullen er hoe dan ook naartoe gaan.”

Het logische gevolg: Waalse en Vlaamse automobilisten zullen meer betalen voor het gebruik van hun auto. “De kilometerheffing in Brussel zal worden gecompenseerd door een vermindering van het belasting in verkeerstelling en de rijtaks. Maar alleen voor de Brusselaars natuurlijk. Als Vlaanderen en Wallonië niet bewegen, zal dat een impact hebben.”

Het regeerakkoord bepaalde ook dat het systeem van de belasting in verkeerstelling zou worden herzien door een grotere progressiviteit op basis van de milieuprestaties van de voertuigen (gewicht, werkelijk vermogen en gebruikte brandstof) om de aankoop van voertuigen die niet aangepast zijn aan het verkeer in de stedelijke omgeving te ontmoedigen.

Wat betreft het huidige verkeersbelastingstelsel: dat zal worden herzien in overeenstemming met de doelstellingen van de lage emissie zone (LEZ) en zal worden gebaseerd op de technologie.

Het bericht Kilometerheffing in Brussel | “We evolueren in die richting” verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *