Ook commissie Sociale Zaken keurt mobiliteitsbudget goed

Na de commissie Financiën heeft nu ook de commissie Sociale Zaken het mobiliteitsbudget goedgekeurd. Net als in die eerste commissie onthielden enkel de groenen zich. Hoe ziet de timing voor de wet er nu uit?

Met de goedkeuring in de commissie Sociale Zaken heeft het mobiliteitsbudget nog maar één horde te nemen: de plenaire vergadering van de Kamer die binnen twee weken wordt gehouden. Aangezien de partijen die in de commissies voor het mobiliteitsbudget goedkeurden ook in de Kamer een meerderheid hebben, lijkt die stemming dan ook een formaliteit.

Wanneer de Kamer het mobiliteitsbudget goedkeurt, kan de wet in het Staatsblad gepubliceerd worden en staat niets de in voegen treding ervan nog in de weg. De eerder aangehaalde timing van één maart lijkt dan ook realistisch.

Simulatietool

Ondertussen lanceerde HR-dienst SD Worx ook een tool om je mobiliteitsbudget te berekenen en te verdelen over de drie pijlers (kleinere wagen, milieuvriendelijker vervoer en uitbetaling in cash). Alle info daarover vind je in dit artikel.

 

Hoe het mobiliteitsbudget precies werkt, kan je hier nalezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *