Zipcar wordt Poppy na aankoop door D’Ieteren

Eind januari kondigde autodeeldienst Zipcar het einde van haar activiteiten in Brussel aan. D’Ieteren maakte hiervan gebruik om deze dienst te integreren in het merk Poppy.

De Brusselse activiteiten van Zipcar, een bedrijf voor free floating deelwagens uit de Avis Budget Group, kunnen dus blijven bestaan. D’Ieteren Auto nam immers zowel de activiteiten als het team van Zipcar over, om het vervolgens te integreren in het merk Poppy, een dienst gespecialiseerd in gedeelde mobiliteit (wagens, scooters en steps) die al actief is in Antwerpen.

In de Scheldestad telt Poppy al zowat 20.000 gebruikers die samen ongeveer twee miljoen kilometer aflegden.

Hoewel Poppy dezelfde informaticaoplossing gebruikt als Zipcar, onderscheidt het Antwerpse bedrijf zich door het gebruik van elektrische voertuigen en auto’s met CNG-motor. Dit model wordt overgebracht naar de hoofdstad, net als enkele honderden scooters en steps die binnen enkele maanden tot het Brusselse aanbod zullen behoren.

Poppy, een onderdeel van Lab Box, profiteert trouwens van dit nieuws om een nieuw management aan te kondigen: Valentin Haarscher, reeds bestuurder bij Lab Box, wordt CEO van Poppy. Alexander Van Laer wordt raadgever naast Moos Tits et Niels Peetermans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *