270 Audi A1 Sportbacks voor EY (+video)

Het begint haast een traditie te worden, de levering van een grote batch Audi A1’s van concessiehouder Jennes aan EY. Al sinds 2011 kiest het dienstverlenend bedrijf voor de compacte wagen van het merk met de vier ringen voor haar jongste werknemers.

Vorig jaar werden er 160 A1’s geleverd aan EY, dit jaar staat de teller zelfs op 270. 115 daarvan stonden op maandag 3 september blinkend te wachten op hun eigenaar, de overige 155 worden op twee andere momenten geleverd.

De wagens die dit jaar op de parking staan, zijn trouwens net iets specialer. Het gaat immers voor het eerst om het nieuwe model A1 Sportback, dat opvalt door zijn strakkere design. “Het merendeel van de wagens is voorzien van de 1.0 driecilinder benzinemotor van de Duitse autobouwer. Ook kunnen de wagens rekenen op het business pack met digitaal infotainmentsysteem en CrossClimate banden”, vertelt Tom Coeck, Fleet Manager van Jennes.

Motorkeuze elk jaar geëvalueerd

De keuze voor een benzinemotor werd al enkele jaren geleden gemaakt. Al maakt Traxall, dat de vloot van EY beheert, elk jaar opnieuw de oefening tussen de verschillende aandrijfvormen.

Dat vertelt Kim Struelens van Traxall. “Naar volgend jaar toe maken we TCO-matig opnieuw de berekening. Enkele jaren geleden merkten we immers dat de medewerkers bij EY niet voldoende kilometers reden om bijvoorbeeld diesel te verantwoorden. De verandering van de fiscaliteit in 2020 is bijvoorbeeld zo een factor die deze berekening kan doen omslaan.”

Gewoontegetrouw zijn de wagens bedoeld voor de starters van het bedrijf, jonge mensen die hun eerste stappen in de professionele wereld zetten en dus ook een eerste bedrijfswagen krijgen. En daar hoort natuurlijk de nodige uitleg bij. Zoals je kan zien op het filmpje onderaan dit artikel dat Jennes naar aanleiding van de levering maakte, krijgen alle bestuurders een uitgebreide toelichting bij de vele mogelijkheden die de A1 Sportback hen biedt, alvorens er voor het eerst de weg mee op te gaan.

Het bericht 270 Audi A1 Sportbacks voor EY (+video) verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *