Autorola introduceert het ‘Gegarandeerd overnamebod binnen 30 minuten’

Autorola biedt dealers een gegarandeerde en correcte overnameprijs, binnen 30 minuten, op de inruil van het voertuig van de potentiële koper. Voor zowel klanten, die een voertuig uit voorraad kopen, of een auto met levertijd, kan de dealer beroep doen op deze nieuwe verkooptool.

Op basis van de in-house ontwikkelde software INDICATA, worden real time data van de Europese tweedehandsmarkt verzamelt, verwerkt en geanalyseerd. Door deze software te combineren met eigen remarketing expertise, kan Autorola de dealer binnen 30 minuten een ‘gegarandeerd bod’ aanbieden voor de overname van het voertuig van de potentiële koper.

Grotere verkoopskansen

Hiermee speelt Autorola in op de behoefte aan een ‘deal closer’ voor autoverkopers, waarin tijd en overnameprijs een beslissende rol spelen. Als verkoper moet je tegenwoordig, binnen het eerste showroombezoek, direct een correct bod op inruil kunnen doen, wil je de deal sluiten.

Met het ‘gegarandeerd 30 minutes overnamebod’ kan de verkoper een correcte waardebepaling afgeven waardoor de slagingskansen op verkoop significant hoger worden. Zowel klanten als verkoper zijn blij met een directe waardebepaling en het gegarandeerde overnamebod. Voor beide partijen is er winst te behalen.

Inruilprijs vaak deal closer

Uit ervaring zien we dat het aantal showroombezoeken sterk is gedaald (van 4-5 keer in 2008 tot 1,3 tegenwoordig). Daarnaast is de consument veel beter geïnformeerd via het internet en weet hij of zij dus op voorhand welke wagen men wenst te kopen. Als verkoper is het een flinke uitdaging en moet je over alle mogelijke instrumenten beschikken om de koper zover te krijgen om de bestelbon in de showroom te laten tekenen.

In veel gevallen is een correcte overnameprijs voor de huidige wagen de ‘deal closer’. Met het ‘gegarandeerd overnamebod’ reikt Autorola hen nu de ideale ‘deal closer’.

Tijdswinst

Veel inruilwagens gaan naar een derde partij of worden in eigen beheer overgenomen. De door-looptijd hiervan is minimaal 48 uur. De kans dat de verkoper daardoor de deal niet rond krijgt is groot. Een gegarandeerd overnamebod binnen 30 minuten is pure winst voor elke verkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *