Beerens Groep neemt Toyota GMAN over van Alcopa

Toyotadealer GMAN, gevestigd aan de Ijzerlaan in Antwerpen, is vanaf heden in handen van de autogroep Beerens. De overname kadert in een bredere strategie van de Beerens Groep.

Naast het bestaande dealership in het noorden van Antwerpen zal Beerens immers later dit jaar een tweede concessie openen in het zuiden van Antwerpen. De groep voert namelijk een strategie uit om Toyotaverdeler te worden in de regio Antwerpen.

De nieuwe eigenaar benadrukt wel dat het vertrouwde team van Toyota GMAN garant blijft staan voor de verdere dienstverlening aan bestaande klanten.

Bewuste keuze

Beerens kiest naar eigen zeggen bewust voor het merk Toyota, dat “een perfecte aanvulling is op de reeds verdeelde merken en modellen. Met de vooruitstrevende technologie op gebied van benzine- en hybridemotoren is Toyota een sterk merk en bijzonder goed geplaatst om voordeel te halen uit de actuele transitie in het automobiellandschap.”

Vandaag verdeelt Beerens al Nissan (foto) en Opel.

Erwin Beerens, CEO van de Beerens Groep, verklaart: “Ik ben zeer blij met het bereikte akkoord met de groep Alcopa. Toyota toevoegen aan ons merkenaanbod zal ervoor zorgen dat wij binnen onze verkoopregio een ruimer assortiment kunnen aanbieden dat bovendien beter aanleunt bij de huidige behoefte in en rond de metropool. Een betere afstemming op de vraag uit de markt zal leiden tot hogere verkoopcijfers en een beter rendement van onze verkooppunten.”

Axel Moorkens, Managing Director van Alcopa voegt toe: “Met de overdracht van deze Toyota vestiging in Antwerpen rondt Alcopa een project af waarbij we ons nu volop kunnen toeleggen op onze retailgroepen Fidenco en Autopolis. Onze focus ligt nu op de verdere uitbouw van deze groepen en haar sterke merken, zoals we recent nog hebben aangetoond met de opening van een nieuwe vestiging (Ford, Hyundai, Suzuki) in Zaventem. Wij zijn ook blij met een overnemer voor Toyota als Groep Beerens, waarbij we ervan overtuigd zijn dat hij een betere partner zal zijn voor het Toyota dealership en haar medewerkers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *