BMW Meeusen viert 70e verjaardag met gloednieuwe concessie

BMW Meeusen

Het 70-jarig bestaan van BMW Meeusen in Kalmthout wordt bezegeld met de verhuis naar de gloednieuwe concessie aan de Brasschaatsteenweg 318. Een concessie die heel wat extra mogelijkheden biedt naar de toekomst toe.

Vorig jaar al werd de eerste steen van het nieuwe gebouw gelegd. Bij de realisatie van de nieuwbouw met “Greenbuilding”-certificaat werd fors geïnvesteerd in hernieuwbare energie. Zo werden op het dak zonnepanelen geïnstalleerd met een opbrengst van 201.000 kilowatt per jaar, genoeg om 45 gezinnen van elektriciteit te voorzien.

Ter vergelijking: deze opbrengst zou toelaten om 1,9 miljoen km af te leggen met een BMW i3, de kleinste elektrische wagen van de constructeur uit München. De zonnepanelen leveren tevens een besparing op van 130 ton CO2 per jaar. Op het nieuwe gebouw werden ook meer dan 2.000 m² aan groendaken gelegd die zorgen voor een buffering van het regenwater (35 l/m²).

BMW Meeusen

Alles onder één dak

Bovendien zitten in de nieuwe concessie van BMW Meeusen alle diensten samen onder 1 dak. Naast de nieuwe wagens krijgt ook het Premium Selection-aanbod van 2de handswagens hier een vaste stek. Verder is er ook veel ruimte voorbehouden voor de receptie en werkplaats, de carrosserieafdeling, het magazijn en de kantoren. Achteraan bevindt zich dan weer veel ruimte om voornamelijk wagens te parkeren en stockeren.

De nieuwbouw is zodanig opgevat dat klanten zich direct met hun auto kunnen aanmelden aan de receptie, waar dan meteen een vervangwagen klaar staat voor vertrek. BMW Meeusen beschikt nu ook over een ruime opslagplaats voor 1.400 sets zomer- en winterbanden.

BMW Meeusen houdt op 21 en 22 september een groot opendeurweekend ter gelegenheid van de opening van de nieuwe concessie. Tegelijkertijd worden de nieuwe BMW 1-Reeks en 3-Reeks Touring er voorgesteld.

Het bericht BMW Meeusen viert 70e verjaardag met gloednieuwe concessie verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *