Nieuwe overname voor de Van Mossel Automotive Groep

Van links naar rechts: Eric Berkhof (Van Mossel), André Van Kelst, Christophe Van Kelst en Koen Claesen (Van Mossel)

Er gaat haast geen maand voorbij zonder nieuws over de Van Mossel Automotive Groep in ons land. Na de aankondiging dat de Nederlandse groep in België ook Mitsubishi zou gaan verdelen via Van Mossel GMAN in september en de overname van Mercedes-Benz Car Assistance Company (CAC) in oktober, voegt Van Mossel vandaag een nieuwe dealergroep toe aan haar portefeuille.

Van Mossel neemt immers de Groep Van Kelst over. Deze heeft PSA vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven en een KIA vestiging in Aarschot, merken die Van Mossel ook al verdeelt via haar GMAN-concessies. De transactie is voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) en is gepland om voor eind december dit jaar te worden afgerond.

Strategische aanvulling

“We waren al in België actief, zowel met Peugeot, Citroën, DS als KIA, met de dealergroep Van Mossel Bruyninx”, zegt Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel Automotive Groep. “Het toevoegen van meerdere locaties van deze merken is een belangrijke strategische aanvulling bij de huidige leasemaatschappijen en onze huidige dealergroepen Van Mossel Bruyninx, Van Mossel GMAN en Van Mossel CAC.”

Christophe Van Kelst, die de dagelijkse leiding over de Belgische Van Mossel Peugeot – Citroën vestigingen zal krijgen, vult aan: “We hebben zeer veel vertrouwen in Van Mossel als overnamepartij. We zullen onze klanten nog beter kunnen bedienen door de diversiteit aan gerelateerde activiteiten en schaalvoordelen die Van Mossel ons kan bieden. Ook voor de medewerkers kunnen we een stabiele toekomst bieden bij Van Mossel Automotive Groep. En uiteraard geldt voor de klanten dat ze onveranderd de persoonlijke aandacht en service krijgen zoals ze dat gewend waren.”

Het bericht Nieuwe overname voor de Van Mossel Automotive Groep verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *