Van Mossel neemt Garage Van Thielen over

Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, heeft een overeenkomst bereikt met de familie Van Thielen betreffende de overname van de Citroën garage te Herselt. Het familiebedrijf opgericht in 1967 zal vanaf 20 september verhuizen naar de reeds bestaande Van Mossel Van Kelst vestiging op de Betekomsesteenweg 114 te Aarschot waar naast Citroën ook Peugeot en Kia verkocht wordt. 

Garage Van Thielen kent reeds een lange geschiedenis in Herstelt en heeft net als Van Mossel veel passie voor het merk. Bovendien dragen ze beiden kwaliteit en dienstverlening hoog in het vaandel.

Marc Van Thielen: “De markt is enorm aan het veranderen en vraagt veel van de interne organisatie. Na uitgebreide gesprekken zijn wij tot de positieve conclusie gekomen dat wij onze medewerkers een veilige toekomst kunnen bieden bij de Van Mossel Automotive Groep.”

Koen Claesen, CEO Van Mossel België en Luxemburg, voegt hieraan toe: “Deze overname past volledig binnen onze strategie en tevens ook die van Stellantis. Wij zijn dan ook zeer verheugd met de keuze die Marc Van Thielen heeft gemaakt. Vanaf 20 september verwelkomen wij graag alle medewerkers en klanten op de nieuwe, grotere locatie in Aarschot.  En uiteraard krijgen de klanten ook daar de persoonlijke aandacht en service zoals ze het gewend waren.”  

Overname-offensief

De Van Mossel Automotive Groep is in ruim 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. In België was Van Mossel vooral actief met de leasingactiviteiten. Begin 2019 startte het overnameoffensief van dealerbedrijven met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep. Begin 2020 kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams Brabant voet aan grond kreeg. Later dat jaar werd hieraan ook nog een Peugeot/Citroën vestiging te Diest toegevoegd en breidde Mercedes-Benz uit met een vestiging te Brecht. Begin 2021 was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017. Afgelopen zomer ging Van Mossel ook nog in zee met de familie Devos-Capoen waardoor ze nu ook in West-Vlaanderen vertegenwoordigd zijn met de merken Renault en Dacia. 

In totaal telt Van Mossel Automotive groep meer dan 300 vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. De Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Abarth, Alfa Romeo, Audi, Cadillac, Chevrolet, Corvette, Citroën, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Ford, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Maxus, Mercedes-Benz,  Mercedes-Benz Bedrijfswagens, Mercedes-Benz Trucks, MG, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, SEAT, ŠKODA, smart, Suzuki, Volkswagen en Volkswagen bedrijfswagens. Verder exploiteert Van Mossel meerdere used cars vestigingen en heeft zij een eigen keten van carrosseriebedrijven. 

Het bericht Van Mossel neemt Garage Van Thielen over verscheen eerst op FLEET.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *